30 жовтня 2021 р. 13:42

Школярі Ренійської громади ще один тиждень навчатимуться дистанційно

Школярі Ренійської громади ще один тиждень навчатимуться дистанційно

На позачерговому засіданні Ренійської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 29 жовтня, було прийнято рішення про продовження дистанційного навчання для учнів 1 – 11 класів закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради з 1 по 5 листопада 2021 р.

Підставою для ухвалення такого рішення стало те, що епідеміологічна ситуація з COVID-19 на Одещині продовжує ускладнюватися. Одеська область тримається у п'ятірці антилідерів в Україні із захворюваності. У Ренійській громаді рівень захворюваності також стабільно високий.

Станом на 28 жовтня 2021 року в громаді зафіксовано 1 тис. 448 нових випадків захворювання на COVID-19, у тому числі з понеділка по четвер (очевидно, цього тижня) зареєстровано 47 нових підтверджених випадків захворювання. У той же час з початку щеплення загальна кількість зроблених щеплень становить 4 тис. 434. З цієї кількості отримали одну дозу вакцини 2 тис. 644 особи, завершили вакцинацію (отримали дві дози вакцини) 1 тис. 790 осіб.

На цьому тлі є позитивна інформація. На тому ж засіданні комісії ТЕБ та НС ухвалено рішення про організацію для вихованців дитячої дошкільної установи «Ягідка» Ренійської міської ради очного освітнього процесу з 4 листопада 2021 року.

Однак зазначимо, що дошкільні заклади Ренійської громади почали переходити на дистанційне навчання після трагедії, що сталася в одній із сімей села Долинське: смерть 5-річної дівчинки, якій встановили попередній діагноз - пневмонія.

Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, завідувач ясла-садка "Ромашка" був зобов'язаний призупинити навчальний процес і організувати для вихованців дистанційне навчання.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року на позачерговому засіданні Ренійської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про організацію для вихованців цієї дошкільної установи дистанційного освітнього процесу з 19 жовтня 2021 року у зв'язку з високим рівнем захворюваності персоналу.

Фото: Освіта 24

Поділитися