20 лютого 2021 р. 17:14

«Шкільний автобус» та екологія: які ще соціальні програми затвердили доброславські депутати

«Шкільний автобус» та екологія: які ще соціальні програми затвердили доброславські депутати

18 лютого, на засіданні чергової сесії Доброславської селищної ради, депутати затвердили програму «Шкільний автобус» на 2021- 2022 роки, яка передбачає безплатне перевезення учнів та педагогічних працівників до школи та додому, а також на міжшкільні, міжрайонні, обласні олімпіади, різні конкурси та організований відпочинок учнів в пришкільному літньому таборі, підвезення учнів з особливими потребами до «Інклюзивно-ресурсного центру». На запровадження цієї програми заплановано витратити 3 мільйона 600 тисяч гривень, а це  технічне обслуговування автотранспорту - 35 тисяч гривень,  страхування транспорту – 10 тисяч гривень, придбання автозапчастин – 120 тисяч гривень, перевірка технічного стану – 20 тисяч гривень, поточні ремонти автотранспорту – 270 тисяч гривень, придбання паливно мастильних матеріалів – 1 мільйон 245 тисяч гривень та придбання автобусу – 1 мільйон 900 тисяч гривень.

Цього ж дня депутати підтримали програму  «Про організацію харчування учнів та вихованців навчальних закладів Доброславської селищної ради в 2021 та 2022 роках». Згідно цієї програми учні 1-4 класів, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти внутрішньо переміщених осіб мають право на безкоштовне харчування, а  діти, батьки яких беруть участь в антитерористичній операції на сході країни, малозабезпечені та багатодітні сім`ї будуть харчуватись по пільговому тарифу – 50% від загальної суми. На дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади, розрахунок на харчування  складає 40% від вартості меню, а це до 40 гривень на день.  Голова селищної ради Людмила Прокопечко попросила начальника управління освіти, культури, туризму та молоді Жанну Виноградову особливу увагу звернути на якість харчування дітей, відійти від радянських стереотипів.

18 лютого депутати внесли зміни до рішення селищної ради від 22 грудня 2020 року і підтримали створення Центру культури, мистецтва та розвитку творчих здібностей Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради, затвердили положення та структури. До складу управління входять: директор, заступник директора – художній керівник та режисер масових заходів, 8 художніх керівників творчого колективу, 2 хореографи, художник-декоратор, майстер декоративно - ужиткового мистецтва, акомпаніатор, звукооператор, костюмер, 2 прибиральниці, 3 сторожа, 2 водії, оператори газової котельні на 2,5 ставки, двірник, 2 бібліотекаря та бібліотекар-методист.

Цього ж дня було затверджено програму «Збереження екології Доброславської селищної ради на 2021 рік» і виділено 200 тисяч гривень на придбання саджанців, кущів та квітів в рамках цієї програми. На програму «Поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в населених пунктах Доброславської селищної ради» виділили 31 тисячу гривень – на послуги відлову безпритульних тварин та транспортування їх до місць проведення біостерилізації. Крім того, по програмі «Оздоровлення дітей Доброславської селищної ради на 2021 рік» виділили 700 тисяч гривень на: оздоровлення дітей у таборах з денним перебуванням у складі загальноосвітніх середніх закладах – 400 тисяч гривень та оздоровлення дітей в позашкільних дитячих закладах оздоровлення та відпочинку – 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, голова Доброславської селищної ради відзвітувала на сесії про роботу в минулому році. Людмила Прокопечко підкреслила, що незважаючи на непростий минулий рік, спричинений COVID-19, селищна рада намагалась виконувати заплановане та розширювала і спрощувала можливість спілкування з мешканцями громади.

Також вона повідомила присутнім, що у 2020 році до місцевого бюджету надійшло 119,2 мільйонів гривень. Крім того, надходили кошти меценатів на підтримку молодіжного підприємництва.

Крім того, нагадала присутнім, що у 2020 році в Доброславі встановлено ще два рекорди -  найвища ялинка, створена з кленового листя та найбільша електоральна підтримка кандидата на посаду селищного голови (за 5 років встановлено вже 15 рекордів).

Нагадаємо також, що депутати Одеської районної ради вирішили на сесії 2 лютого низку питань з передачі об’єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст районів, які ліквідували.

Біляївська міська рада отримала права на 17 об'єктів в місті, а Фонтанська на 28 об'єктів у колишньому Лиманському районі. Ще 27 об'єктів у тому ж районі передали Курісовській раді, шість - Красносільській, 13 - Южненській, 26 - Визирській та 68 - Доброславській селищній раді. 

Серед тих, що передали Доброславській раді фігурує також музична школа в Доброславі. 

Поділитися