12 березня 2021 р. 10:34

Роздільнянські депутати з третьої спроби затвердили старост

Роздільнянські депутати з третьої спроби затвердили старост

Пленарне засідання VI сесії Роздільнянської міської ради, на порядку денного якого було лише одне питання — затвердження кандидатур очільників старостинських округів відбулося 10 березня.

28 лютого за ініціативи міського голови у десяти старостинських округах Роздільнянської ОТГ пройшли опитування з використанням виборчих технологій. Результати цього опитування оголосив на засіданні Валерій Шовкалюк.

На посаду старости у Бецилівському старостинському окрузі претендували два кандидати: Олексій Пантєлєєв і Сергій Чекерський. Участь в опитуванні взяли 40% жителів округу —224 особи.146 з них віддали свої голоси за Олексія Пантєлєєва.

  • У Буцинівському окрузі участь в опитуванні  взяли 364 жителя, це 41%. 211 з них віддали свої голоси за Миколу Марциненка.
  • 75% жителів Виноградарського старостинського округу взяли участь в опитуванні, і 561 голос із 636 отримав В’ячеслав Васютинський.
  • У Єреміївці жителі були неактивні — всього 30% взяли участь в опитуванні. Вдвічі більше свого суперника — Миколи Тулейбича,  голосів набрав Сергій Турчук — 261. 
  •  У Калантаївці опитування пройшли 362 жителя (39%), 293 з них віддали свої голоси за Михайла Білоуса.
  •  Перемога Олександра Александрова в Кам’янці була очікуваною, адже саме жителі цього старостинського округу вимагали дослухатись до їхньої думки.  Хоч участь в опитуванні не була активною — голосували лише 26% населення, та 99% голосів було віддано  за Александрова і лише 3 голоси — за Олега Подолінського.
  • Із двох претендентів на посаду старости кошарці підтримали Віталія Чергуцу, який отримав на18 голосів більше за свого суперника, колишнього очільника Кошарської сільської ради Федора Сазанського. Участь в опитуванні взяли 54% жителів округу.
  • На посаду старости Новоукраїнського округу претендували троє кандидатів: Володимир Сташевський, Микола Вінар і Олександр Ромбельський, який набрав найбільше голосів. Участь в опитуванні взяли 39% жителів.
  • У Понятівці  більшість голосів односельців отримала єдина жінка-кандидат — Світлана Грекова, їй поступився колишній сільський голова Анатолій Томчук. В опитуванні взяли участь 42% понятівців.
  • У Чобручанському старостинському окрузі Василь Матрос випередив свого суперника Юрія Бондаря, набравши 262 голоси з 508.

Також Валерій Шовкалюк повідомив депутатам, що троє претендентів на посаду старости вирішили зняти свої кандидатур після опитування —Сергій Бурлаченко, Федір Сазанський та Анатолій Томчук. Міський голова закликав проголосувати за кандидатів, яких підтримали більшістю голосів селяни. Депутати голосували поіменно, більшість кандидатур підтримали одностайно. Тож в результаті старости всіх округів були затверджені, а пленарне засідання закінчилось привітаннями. 

Нагадаємо, заздалегідь заплановане друге пленарне засідання VI сесії депутатів Роздільнянської міської ради мало відбутися 3 березня, але не відбулося

У грудні протягом 10 днів новообрана міська рада провела два пленарних засідання

Установча сесія новообраної Роздільнянської районної ради восьмого скликання відбулася 24 листопада. Інтереси громадян нового району, до якого увійшли, крім Роздільнянського, Великомихайлівський та Захарівський райони, захищатимуть 38 депутатів. 13 представників ОПЗЖ, 6 — від ВО «Батьківщина», по 5 від «Європейської Солідарності» і «Слуг Народу», по 3 від «Нашого краю», «Довіряй ділам» і «За майбутнє».

На першому пленарному засіданні  були присутні всі 38 депутатів. На посаду голови Роздільнянської районної ради обрали екс-нардепа Олександра Пресмана, за нього віддали голоси 26 депутатів. Конкурентів у нього не було — альтернативного кандидата не пропонували. Заступником голови районної ради обрали одеситку Альону Александрову (ВО Батьківщина»).

Поділитися