04 березня 2021 р. 11:31

Роздільнянські депутати вдруге ігнорували пленарне засідання

Роздільнянські депутати вдруге ігнорували пленарне засідання

Заздалегідь заплановане друге пленарне засідання VI сесії депутатів Роздільнянської міської ради мало відбутися 3 березня, але не відбулося.

За словами секретаря міськради Тетяни Антонової, напередодні ввечері, під час уточнення готовності до зустрічі, більшість депутатів заявили, що бути на засіданні не зможуть. Це вже вдруге депутати Роздільнянської ради VIII скликання  не можуть забезпечити кворум для проведення засідання. 

Вперше це сталося 19 лютого, коли після декількох погоджувальних рад між фракціями і представниками політсил, що увійшли до складу ради, мали затвердити очільників старостинських округів. Тоді на засідання прийшли лише 13 депутатів, які на чолі з міським головою обговорили нагальні питання і поспілкувалися з представниками громади, що зібралися під будівлею міськради відстоювати своє бачення кандидатур на посади старост.

Після того було прийнято рішення про проведення опитування у старостинських округах. Опитування із застосуванням виборчих технологій проводили 28 лютого і навіть опублікували результати:

  • Бецилівський старостинський округ: Пантелєєв Олексій. 
  • Буцинівський старосниський округ: Марциненко Микола
  • Виноградарський старостинський округ: Васютинський В’ячеслав
  • Єреміївський старостинський округ: Турчук Сергій
  • Калантаївський старостинський округ: Білоус Михайло
  • Кам’янський старостинський округ: Александров Олександр
  • Кошарський старостинський округ: Чергуца Віталій
  • Новоукраїнський старостинський округ: Ромбельський Олександр
  • Понятівський старостинський округ: Грекова Світлана
  • Чобручанський старостинський округ: Матрос Василь.

Саме 3 березня депутати мали проголосувати за кандидатури, які підтримали люди, або висловити свою аргументовану незгоду з результатами опитування. Але не сталося.

На своїй сторінці Facebook голова Роздільнянської районної ради Олександр Пресман назвав опитування спробою Валерія Шовкалюка перекласти «з хворої голови на здорову» і  вчергове нагадав, що роздільнянці обрали не того очільника ОТГ, якого він рекомендував. Він також підкреслив, що ОПЗЖ буде відстоювати свої кандидатів на посади старост — Сергія Чекерського, Михайла Білоуса, Олега Подолінського.

За результатами опитування лише один з них — Михайло Білоус, був підтриманий сільською громадою. Тепер очікуємо наступної хвилі обговорень і визначення дати третьої спроби провести пленарне засідання і проголосувати за кандидатури старост.

На відміну від нинішнього, депутатський корпус минулої, VII каденції, жодного разу не дозволив собі проігнорувати засідання.

Нагадаємо, у грудні протягом 10 днів новообрана міська рада провела два пленарних засідання

Установча сесія новообраної Роздільнянської районної ради восьмого скликання відбулася 24 листопада. Інтереси громадян нового району, до якого увійшли, крім Роздільнянського, Великомихайлівський та Захарівський райони, захищатимуть 38 депутатів. 13 представників ОПЗЖ, 6 — від ВО «Батьківщина», по 5 від «Європейської Солідарності» і «Слуг Народу», по 3 від «Нашого краю», «Довіряй ділам» і «За майбутнє».

На першому пленарному засіданні  були присутні всі 38 депутатів. На посаду голови Роздільнянської районної ради обрали екс-нардепа Олександра Пресмана, за нього віддали голоси 26 депутатів. Конкурентів у нього не було — альтернативного кандидата не пропонували. Заступником голови районної ради обрали одеситку Альону Александрову (ВО Батьківщина»).

Поділитися