06 листопада 2021 р. 11:49

Робота з бюджетом Ренійської громади тепер вестиметься за планом

Робота з бюджетом Ренійської громади тепер вестиметься за планом

На засіданні виконавчого комітету Ренійської міської ради VIII скликання, що відбулося 29 жовтня 2021 року, було прийнято три однотипні рішення: «Про затвердження плану заходів щодо організації виконання бюджету Ренійської громади», «Про затвердження плану заходів щодо організації роботи з підготовки річної звітності про виконання бюджету Ренійської громади за 2021 рік» та «Про затвердження плану заходів щодо складання проекту бюджету Ренійської громади на 2022 рік».

Цими рішеннями встановлюються конкретні терміни виконання низки процедур, які забезпечують бюджетний процес. Зокрема встановлено конкретний термін ухвалення міською радою рішення про річний звіт, про виконання бюджету за 2021 рік та публікацію цього рішення – до 1 березня 2022 року. Начебто на підтвердження серйозності цих намірів на тому ж засіданні було прийнято рішення «Про схвалення проекту рішення Ренійської міської ради «Про затвердження звіту про виконання бюджету Ренійської громади за дев'ять місяців 2021 року».

Варто зазначити, що 40% рішень, включених до порядку денного засідання виконкому Ренійської міськради від 29 жовтня 2021 року, так чи інакше стосувалося бюджетних питань. Наприклад, було прийнято одразу п'ять рішень із формулюванням «Про затвердження кошторисної документації на…».

Завершальним, двадцять п'ятим, рішенням виконкому було внесено зміни до доходної та видаткової частини бюджету Ренійської громади на 2021 рік. Зміни невеликі, доходна та видаткова частини бюджету громади збільшено на 24 тисячі 635 гривень. Ці кошти призначені для проведення супервізій (професійна підтримка (наставництво, надання допомоги з усунення помилок, що виникли в роботі) педагогічних працівників) на виконання заходів, спрямованих на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок субвенції з державної бюджету місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що одеські аудитори перевірили бюджет Кілійської територіальної громади. За результатами встановлено порушень та недоліків майже як на 50 мільйонів гривень.

Одесити з 4 жовтня по 2 листопада 2021 року подали на платформі Одеської міської ради «Соціально активний громадянин» 100 проєктів.

Поділитися