27 січня 2021 р. 14:56

Ренійська міськрада формує структуру управління об'єднаної громади

Ренійська міськрада формує структуру управління об'єднаної громади

Більше половини проєктів рішень третьої чергової сесії Ренійського міської ради VIII скликання так чи інакше стосується формування установ по організації життєдіяльності Ренійської громади, що утворилася після об'єднання міста та сіл і законодавчого забезпечення їх роботи.

Так, в ході роботи третьої сесії депутатам належить створити один відділ - «Центр надання адміністративних послуг».

Та три комунальні установи:

  • «Місцева пожежна охорона»,
  • «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»,
  • «Центр культури і дозвілля».

Таким чином, йде робота з передання повноважень від Ренійської райдержадміністрації та сільських рад Ренійській міськраді та її виконавчому комітетові.

Комунальний заклад «Місцева пожежна охорона» отримає на свій баланс пожежну техніку та персонал, що раніше перебували на балансі у сільських рад. Установа так само буде працювати в тісній співпраці і, певною мірою, під керівництвом державної рятувальної частини, розташованої в місті Рені.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» - це той самий методкабінет колишнього райвідділу освіти райдержадміністрації.

КУ «Центр культури і дозвілля» контролюватиме та керуватиме будинками культури, разом з їх персоналом та народними колективами колишнього Ренійського району.

Охочі можуть ознайомитися з усіма проєктами рішень і додатками до них на офіційному сайті Ренійської міськради. Всього опубліковано двадцять три проєкти.

Робота сесії розпочалася 26 січня 2021 року із засідань двох постійних депутатських комісій. Ще три засідання комісій пройдуть 27 і 28 січня. Пленарне засідання сесії призначено на 29 січня 2021 року.

Особливість третьої чергової сесії Ренійського міської ради VIII скликання полягає в тому, що в її порядку денному немає «фінансових» проєктів рішень. Тільки «організаційні» і «земельні».

Нагадаємо, раніше на офіційному сайті Ренійського міської ради VIII скликання 12 грудня 2021 року були розміщені два проєкти рішення, які, швидше за все, будуть винесені на розгляд чергової третьої сесії міськради. 

В реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції оприлюднені декларації п'яти депутатів Ренійської міської ради минулого скликання із поясненням, що це декларації «перед звільненням».

У січні 2016 року в рамках проєкту «Атестація депутатів місцевих рад», Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» розповідала про депутатський корпус Ренійської міської ради VII скликання. Для наочності його порівнювали з Ренійською міською радою VI скликання. Якщо продовжити цю практику, то, разом з Ренійською міською радою VIII скликання, вийде «груповий портрет» вже не двох, а трьох скликань ренійських депутатів.

Поділитися