28 травня 2021 р. 18:23

Ренійська міська рада захистила проєкт в Києві на 29 мільйонів

Ренійська міська рада захистила проєкт в Києві на 29 мільйонів

У процесі обміну думками на пленарному засіданні чергової десятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання міський голова Ігор Плєхов поінформував депутатів, що 26 травня він повернувся з Києва, де захистив проєкт по енергоефективності в рамках державної програми. В результаті цього захисту Ренійська громада отримає 29 мільйонів гривень на підвищення енергоефективності одного з будинків Ренійської Центральної міської лікарні. «Починалося все, як жарт. Ми почули, що є така програма, спробували, вийшло», - пожартував мер.

Раніше в ході роботи позачергової четвертої сесії Ренійської міськради, 11-12 лютого 2021 року ренійські депутати прийняли рішення про надання згоди на реалізацію проєкту «Капітальний ремонт (термомодернізація) фасадів і систем теплопостачання з використанням альтернативних джерел тепла будівель КНП «Ренійська ЦРЛ» по вул. Східна, 1-а в м. Рені».

Після прийняття цього рішення дана тема пішла в тінь і хід підготовки до захисту проєкту ніде і ніяк не висвітлювався. Але робота велася. З п'ятнадцяти поданих на розгляд проєктів захист витримали три.

«Київському національному університету відмовили, місту Рені сказали - так. Ми зуміли знайти ті слова, щоб нас почули», - підкреслив Ігор Плєхов, і подякував усім, хто взяв участь в роботі над проєктом.

На виділені з держбюджету 29 мільйонів гривень можна буде утеплити фасад, замінити вікна, відремонтувати дах і утеплити підлоги, в комплексі будівель Ренійської ЦМЛ по вул. Східній, відомої в місті як «колишня лікарня моряків». А, крім того, придбати термонасоси.

Нагадаємо, проєкти рішень, що виносилися на Х сесію Ренійської міської ради, умовно можна розбити на кілька категорій: «земельні питання», «майнова», «організаційна» - до цієї ж категорії можна віднести проєкти рішень, що стосуються організації харчування школярів і дошкільнят Ренійської громади в літній період та «фінансова».

Виконком міськради отримав офіційне підтвердження про виділення місту Рені з державного бюджету 30 мільйонів 682 тисяч гривень на ремонт ряду міських вулиць

Поділитися