11 серпня 2021 р. 22:18

Ренійська міська рада тимчасово буде працювати в неповному складі

Ренійська міська рада тимчасово буде працювати в неповному складі

Першим пунктом на порядку денному чергової тринадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання, пленарне засідання якої відбулося 11 серпня 2021 року, стояв проєкт рішення про дострокове припинення повноважень депутата Ренійської міської ради.
Вісімнадцять депутатів, які брали участь в пленарному засіданні, одноголосно прийняли рішення № 251-VIII, про дострокове припинення повноважень свого колеги Володимира Ковальжі у зв'язку з його особистою заявою про складення депутатських повноважень.

Причиною написання заяви стало бажання Володимира Ковальжі стати співробітником Державної прикордонної служби України. Тим же рішенням він виведений зі складу постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичного середовища. Прийняте рішення буде направлено в Ренійську міську територіальну комісію для розгляду і прийняття рішення про введення до складу Ренійської міськради наступного за Володимиром Ковальжі депутата за списками політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

Нагадаємо, що це вже друга заміна в складі Ренійської міської ради VIII скликання. Перша заміна відбулася на пленарному засіданні позачергової дев'ятої сесії міськради, 12 травня поточного року. В той день замість Валентина Котляренко, обраного від політичної партії «За Майбутнє», і вимушеного скласти депутатські повноваження в зв'язку з призначенням на посаду начальника Центру надання адміністративних послуг, до складу ради була введена Світлана Асаржі.

Свого часу в складі попереднього, сьомого, скликання Ренійської міської ради так само відбулося дві заміни. Першим в 2016 році заяву про складання повноважень написав депутат Андрій Шлюков. А 31 березня 2018 року пішов з життя депутат Сергій Кашу. Тоді майже три місяці в міській раді працювало 24 депутата замість 26-ти.

19 червня 2018 року Ренійська міська виборча комісія зібралася на своє засідання і визнала недійсною реєстрацію депутата Ренійської міської ради, обраного за списками політичної партії «Відродження» Андрія Шлюкова, і визнала обраною депутаткою міської ради Валентину Епітроп. У той же день була визнана недійсною реєстрація депутата Ренійської міської ради, обраного за списками політичної партії «Опозиційний блок» Сергія Кашу, і визнано обраним депутатом міської ради Михайла Льовкіна.
Але якщо дві заміни в складі депутатського корпусу Ренійської міської ради VII скликання відбулися за всі п'ять років її каденції, то вже друга заміна в складі депутатського корпусу Ренійської міської ради VIII скликання відбудеться протягом восьми-дев'яти місяців її роботи.

Крім змін в складі самої Ренійської міськради відбулися зміни в складі її виконавчого комітету. Рішенням № 254-VIII зі складу виконкому, на підставі його особистої заяви, був виведений заступник головного інженера Ізмаїльського району електромереж АТ «ДТЕК Одеські електромережі» Володимир Підпалий. На підставі цього ж рішення тепер у виконкомі Ренійської міськради буде працювати 21 особа.

Поділитися