19 серпня 2021 р. 09:30

Ренійська громада отримала субвенції на створення реабілітаційного центру та ремонт водопроводу

Ренійська громада отримала субвенції на створення реабілітаційного центру та ремонт водопроводу

Велика частина змін до бюджету Ренійської громади, прийнятих на черговій тринадцятій сесії Ренійської міської ради VIII скликання, стосувалася сфери освіти.

Втім, крім міжбюджетних трансфертів і субвенцій за програмами «Нова українська школа» і «Спроможна школа» в бюджеті громади були «узаконені» ще дві субвенції.

Дохідна та видаткова частини бюджету Ренійської громади були збільшені на 884 тисячi гривень за рахунок субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Ці гроші будуть витрачені на проведення поточних витрат, пов'язаних з облаштуванням спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Ренійської міської ради (придбання оргтехніки, меблів та протипожежного обладнання), а також на придбання ноутбука та телевізора, і проведення капітального ремонту приміщень, в яких передбачається помістити реабілітаційний центр.

Для проведення робіт з капітального ремонту водопроводу в селі Новосільському (на ділянці від Вежі Рожновського до вулиці Будинок відпочинку, 1) збільшено доходну та видаткову частини спеціального фонду бюджету громади на суму 720 тисяч гривень за рахунок субвенції з обласного бюджету на виконання інвестиційних проєктів. Після виконання цих робіт буде вирішена, нарешті, проблема постачання дитячого садка «Мартичка» в селі Новосільське якісною питною водою в необхідних обсягах. До сьогоднішнього дня цей дитячий заклад через несправний водопровід був змушений користуватися привозною водою.

Крім грошей з обласного бюджету на ремонт водопроводу в селі Новосільське, на умовах співфінансування, виділені 380 тисяч гривень з бюджету Ренійської громади. 

Нагадаємо, на сайті Ренійської міської ради з'явилася інформація комунального підприємства «Комунальник» (село Котловина) про намір підняти тарифи на воду.

Поділитися