21 вересня 2021 р. 12:02

Приморська райадміністрація через суд намагається розірвати договір зі сміттєзбиральною компанією

Приморська райадміністрація через суд намагається розірвати договір зі сміттєзбиральною компанією

Директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських на апаратній нараді доповіла про стан роботи компаній, що займаються збиранням та вивезенням сміття з вулиць обласного центру. 

В кожному районі працюють компанії-переможці відбору. В Приморському це ТОВ "ТВ-СЕРРУС", у Суворовському - ТОВ "ЕКО-РЕНЕСАНС", у Київському - ТОВ "СОЮЗ", в Малиновському - КП "Одескомунтранс".

Всі ці компанії надали департаменту інформацію щодо кількості встановлених контейнерів. За твердженням Мостовських, вона збігається із встановленою нормою. Водночас не всі сміттєзбиральні компанії мають достатню кількість спецмашин для прибирання та вивезення побутових відходів. У Приморському районі, згідно зі схемою санітарного очищення, оператор повинен випускати на маршрут 13 таких автомобілів. Але в наявності вісім. Через це департамент склав акти по локаціях, де не вивозиться або невчасно вивозиться сміття. Приморська районна адміністрація подала позов до Одеського окружного адміністративного суду про розірвання договору з ТОВ "ТВ-СЕРРУС". 

Раніше Міжнародний республіканський інститут (МРІ) оприлюднив щорічне Українське муніципальне опитування, найвищий показник задоволеності мешканців тими послугами та комфортом, що забезпечує їм міська влада, у 2021 отримала Вінниця, а от Одеса посіла лише 14 місце.

З 1 вересня в Рені подорожчав вивіз сміття та проїзд в автобусах. Рішення, що стосуються тарифів, ухвалив серед інших виконавчий комітет Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області на засіданні 30 серпня.

Рятувальники вимушені були знову гасити пожежу на звалищі що за межами села Абрикосове, Шабської територіальної громади Білгород-Дністровського району.  Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Пілотний проєкт інноваційного методу переробки твердих побутових відходів способом піролізу планують впровадити в місті Теплодар Одеської області. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків 5 серпня.

Поділитися