11 листопада 2021 р. 13:07

Майже половину державної субвенції в Доброславі витратили на освіту

Майже половину державної субвенції в Доброславі витратили на освіту

10  листопада відбулась чергова сесія Доброславської селищної ради Одеського району, на якій депутати заслухали звіт про виконання бюджету. Про це повідомила кореспондентка ІзбірКома.

За інформацією начальниці фінансового відділу селищної ради Ольги Задорожної, за 9 місяців до бюджету надійшло понад 101 мільйона гривень. Найбільше - від податку на доходи фізичних осіб (майже 34 мільйони). Від податку на майно надійшло 14 мільйонів , а від єдиного податку - 9,7 мільйона. 

За 9 місяців з державного бюджету Доброславська громада отримала понад 66 мільйонів гривень субвенції, з них освітньої – майже 33 мільйони. 

Виконання видаткової частини бюджету за 9 місяців становило 101 мільйон 806 тисяч гривень. На заробітну плату при цьому спрямували майже 72 мільйони, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – понад 4,8 мільйона. Обсяг фінансування державного управління становив понад 13,5 млн грн.

Установи освіти профінансовано на 80%. На заробітну плату витратили більше 48 мільйона гривень. Слід зазначити і розмір витрат на оплату праці вчителів - 29 мільйонів, і на дані цілі спрямували субвенцію з державного бюджету.

Селищна рада профінансувала місцеві програми з охорони здоров`я на суму понад 1,4 мільйона гривень. На соціальний захист витратили більше 2 мільйонів.  На оздоровлення та відпочинок дітей - майже півмільйона гривень. Установи культури профінансовані на 64,9%, що складає майже 4 мільйона гривень. Витрати на оплату праці співробітників закладів культури становили майже 3 мільйона гривень. 

Раніше управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради оголосило тендер для пошуку компанії, що замінить вікна в місцевій школі. Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro. Потреба замінити вікна виникла в Доброславському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія». Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі у 1 мільйон 410,2 тисячі гривень має відбутися 15 листопада. 

19 жовтня на позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району депутати внесли зміни та доповнення до рішення від 22 грудня 2020 року про бюджет на 2021 рік, повідомила кореспондентка ІзбірКома.

Депутати Доброславської селищної ради Одеського району 29 вересня на позачерговій сесії затвердили фінансовий план комунального некомерційного підприємства «Доброславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» на 2022 рік. Як передала кореспондентка ІзбірКома, відповідно до плану очікується більше 58 мільйонів гривень надходжень.

Поділитися