28 липня 2021 р. 13:56

Понад 6 мільйонів гривень виділила Одеська міська рада постраждалим від зливи

Понад 6 мільйонів гривень виділила Одеська міська рада постраждалим від зливи

Під час розгляду питання про внесення змін до міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення Одеси на 2021-2023 роки на пленарному засіданні міської ради депутати обговорили наслідки стихії.

Перед цим мешканці будинків на вулицях Чорноморського козацтва та Отамана Головатого висловили свій протест міській владі на Думській площі. До них вийшли директорка департаменту міського господарства Наталя Мостовських та депутат Ілля Фрейман. Люди скаржились на те, що після зливи в ніч з 21 на 22 липня ніхто з чиновників до них так і не прибув для з'ясування розміру шкоди.

Коментуючи зміни до вищезгаданої цільової програми, міський голова Геннадій Труханов зазначив, що питання стосується і постраждалих від стихії. За 5 годин випало 225% місячної норми опадів, нагадав мер. І нова редакція зазначеної цільової програми дозволить виділити постраждалим 6 млн 100 тис. грн. Щодо звинувачень з боку Іллі Фреймана щодо "неквапливості" посадових осіб мерії, очільник громади заявив, що всі, хто законно претендує на допомогу, її отримають.

Врешті-решт, після обговорення, 53 депутати ухвалили відповідне рішення щодо внесення змін до програми. 

Нагадаємо, департамент соціальної та сімейної політики облдержадміністрації пропонує внутрішньо переміщеним особам з комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» для тимчасового проживання дві двоповерхові будівлі, за 10 кілометрів від Подільська Одеської області в селі Борщі. 

Кабінет Міністрів України розподілив 248 мільйонів 445 тисяч гривень субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за житло для 190 внутришньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Міністерство соціальної політики Українизареєструвало в країні станом на 24 травня 1 мільйон 467 тисяч 720 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також анексованого Росією Криму. 

Поділитися