12 лютого 2021 р. 15:36

Половину коштів з депутатських фондів у 2020 році витратили на охорону здоров'я

Половину коштів з депутатських фондів у 2020 році витратили на охорону здоров'я

Депутати Одеської міської ради зверталися у 2020 році в робочу групу з розгляду пропозицій депутатів щодо використання коштів депутатського фонду 231 раз і загалом розподілили 128 мільйонів гривень.

Зазначимо, як й станом на весну 2020 року, більшість цих грошей витратили:

  • На департамент охорони здоров'я - 62 мільйони 383 тисячі гривень.
  • На департамент міського господарства - 21 млн 971 тис. грн, 
  • На Суворовську районну адміністрацію - 6 млн 757 тис.  

Навесні департаменту охорони здоров'я виділили 44 мільйони, а до кінця року ця сума досягла більше 62 млн грн.  

По два мільйони гривень на протидію коронавірусу направили сім депутатів:  Валентин Гапуніч, Вадим Іоргачов, Марина Лозовенко, Дмитро Пеструєв та Василь Шкрябай (фракція "Довіряй ділам"), Олексій Потапський (позафракційний), Віктор Новак (фракція "Опозиційний блок"). Причому останній направив кошти через департамент охорони здоров'я на капітальний ремонт систем киснезабезпечення та медичної сигналізації КНП "Міська клінічна лікарня №10". 

Якщо у всіх інших витратили усі два мільйони, то з грошей фонду Віктора Новака витрачені 1 млн 635 тис. грн. 

Едуард Стась виділив 1,8 млн на придбання медичного обладнання для інфекційної лікарні, а витратили 1,6 млн. Олег Камінкер виділив мільйон на придбання обладнання для лікарень міста, проте, витратили лише 357 тисяч 364 гривні. 

Загалом з 128 мільйонів гривень витратили 106 мільйонів 664 тисячі гривень, тобто 83,3%. 

Варто нагадати, що депутатський фонд Одеської міської ради – це кошти бюджету розвитку, що за заявою депутата скеровуються на фінансування винятково капітальних робіт у виборчому окрузі. Фактично депутатський фонд – це гроші платників податків, які депутат може витратити на покращення інфраструктури свого округу. В ідеальному варіанті таке рішення обранець може приймати після консультацій з мешканцями округу або за "наказами" виборців. 

Нагадаємо, в квітні 2020 року аналітики кампанії "Атестація місцевих депутатів" спробували показати, як депутати Одеської міської ради в рамках своїх повноважень відповідають на виклики пандемії. А ще порівняли, як саме змінилися пріоритети серед місцевих обранців щодо розподілу коштів депутатського фонду 2020 року у порівнянні з минулими роками.

Традиційно у рамках громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" проводиться аналіз використання коштів депутатського фонду за попередній рік. Аналітики вже раніше презентували результати аналізу використання депфонду Одеської міської ради за 2018 рік.

Нагадаємо, депутати Одеської міської ради затвердили склад постійних депутатських комісій та їх голів, сформувавши всього 11 комісій.

Поділитися