17 квітня 2021 р. 16:07

Пленарне засідання сесії Ренійської міської ради почалося з молитви за мир в Україні

Пленарне засідання сесії Ренійської міської ради почалося з молитви за мир в Україні

Перед початком роботи пленарного засідання восьмої чергової сесії Ренійської міської ради VIII скликання міський голова Ігор Плєхов повідомив депутатам, що на сесію прийшли представники євангельських церков, які здійснюють служіння в Рені, і вони пропонують помолитися за мир в нашій країні.

«Сьогодні ми всі знаємо, що обстановка у нас, м'яко кажучи, напружена», - зауважив міський голова.

До ради прийшли Віталій Ангельчев, Володимир Заворотчев, Іван Казанаклі і Окерте Потгітер. До депутатів та запрошених звернувся Іван Казанаклі.

Він пояснив, що мета їхнього візиту - привітати всіх з прийдешніми святами Воскресіння Христового та Великодня і помолитися разом за мир в країні.

Потім він висловив подяку депутатам за те, що в цей нелегкий час вони об'єдналися заради однієї мети - зробити місто Рені краще. А зробити це без божої допомоги і підтримки складно: «Тому ми пропонуємо нам всім встати і помолитися», - зазначив Казанаклі.

Після того, як бажаючі встали, пролунала молитва: «Дорогий наш Батько, в ім'я Ісуса Христа ми приходимо до тебе в молитву, і ми просимо Тебе за нашу країну, за нашу Україну. Нехай Твій світ прийде в нашу країну. Захисти нас від наших ворогів. Дай нам мудрості керуватися Твоїми законами, Твоєї любов'ю для того, щоб в нашому місті, нашій країні був мир, було процвітання і був успіх. Ми просимо Тебе, дай сили Господь міському голові, депутатам бути завжди напоготові для того, щоб прийняти завжди правильні рішення, щоб ти, Боже, був прославлений в нашому місті, в нашій країні. Ми віддаємо тобі всю честь, і всю славу, і всю хвалу наш великий Бог, Отець, Син і Дух Святий, амінь». Потім служителі євангельських церков хором прочитали «Отче наш».

На завершення Іван Казанаклі звернув увагу депутатів на Біблії, розкладені на столі в залі. Він пояснив, що це подарунок депутатам, кожен з них після закінчення роботи сесії, йдучи, може взяти собі екземпляр, бо Біблія це жива книга і всі цивілізовані країни, всі успішні країни мають в основі своїй віру в Бога.

Питань на сесії Ренійської міської ради VIII скликання побільшало, розгляд згаданих сорока чотирьох проєктів рішень на засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань зайняло рівно три години.

Нагадаємо, що майновий комплекс по наливу, схову та зливу зрідженого вуглеводородного газу у Ренійському морському торговельному порту, вартість якого орієнтовно становить близько 100 млн гривень, передали у власність Міністерства енергетики України.

Нагадаємо, що ренійські державні установи змінили свої адреси. За останні два роки це вже другий «переїзд» комунальних підприємств.

Нагадаємо також, де та як жителі Ренійської громади можуть познайомитися зі своїми депутатами. 

У Ренійської міської ради існує і працює офіційний сайт. На ньому розміщений список депутатів нинішнього скликання міськради з короткими біографічними даними. Значно важливіше те, що на тому ж сайті опубліковано графік прийому, в якому майже всі депутати, окрім одного, вказали номери своїх телефонів.

Соціальні мережі, з метою висвітлення своєї роботи, використовують тільки два депутата Ренійської міськради з двадцяти шести.

Поділитися