17 серпня 2021 р. 15:37

Одеський ліцей попросив облраду терміново виділити кошти на висновок щодо стану будівлі

Одеський ліцей попросив облраду терміново виділити кошти на висновок щодо стану будівлі

Постійна комісія з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності Одеської облради розглянула питання фінансування комунального закладу "Рішельєвський науковий ліцей".

Цей навчальний заклад перебуває у спільній власності територіальних громад Одещини. На наступній сесії депутатський корпус вирішить, чи виділяти ліцею 650 тисяч на дооснащення учбової частини. Щодо інших статей витрат виникли певні дискусії.

За повідомленням кореспондента ІзбірКома, ще до зазначеного засідання постійної комісії директор Рішельєвського ліцею Валерій Колебошин довів до відома представників обласної влади, що наразі немає сенсу виділяти кошти на ремонт фасаду будівлі, яка є пам'яткою архітектури (облрада планувала спрямувати на це 19 мільйонів). Справа у тому, що, як повідомив директор, будинок має проблеми з фундаментом, вже помічені тріщини. Минулого року київські спеціалісти провели обстеження ліцею. Але, як повідомив начальник департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства обладміністрації Віктор Лунгул, без розрахунку за вказані послуги неможливо одержати висновок, підготовлений на підставі обстеження. Ба більше, виконавець робіт погрожує судом, якщо не отримає гроші. 

Отже, члени постійної комісії проголосували за винесення на сесію проєкту рішення щодо виділення 420 тисяч гривень на оплату зазначеного висновку. Після отримання документу регіональна влада зможе вирішити, на які цілі спрямувати кошти в ході ремонту Рішельєвського ліцею.

Нагадаємо, депутати Ренійської міської ради VIII скликання ухвалили рішення про внесення змін до бюджету громади. Найзначніші з них торкнулися забезпечення роботи установ освіти. В цілому на потреби шкіл «розписали» 9 мільйонів 715 тисяч гривень, повідомив кореспондент ІзбірКома.

Цього року вперше закладам вищої освіти приватної форми власності було надано можливість брати участь у розподілі місць державного замовлення. Тож, за інформацією Міністерства освіти та науки, 43 вступники, які отримали рекомендації на бюджет, зможуть навчатися у приватних закладах вищої освіти.

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт будівлі та елементів благоустрою прилеглої території Одеського ліцею «Ланжеронівський» за адресою: м. Одеса, пр-т Гагаріна, 6. Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro. Очікувана вартість - майже 28 мільйонів гривень.

Поділитися