24 листопада 2021 р. 19:06

Одесі можуть подарувати ємність для медичного кисню

Одесі можуть подарувати ємність для медичного кисню

Постійна комісія з питань планування, бюджету і фінансів Одеської міської ради розглянула питання забезпечення медзакладів киснем, повідомив кореспондент ІзбірКома.

Заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега повідомила депутатів, що місту потрібні дві ємності для медичного кисню. Одну використовуватимуть для зберігання, іншу - для перевезення газу. Міська рада має виділити кошти на одну ємність у сумі 3,95 млн грн. Постійна комісія підтримала цю пропозицію. Гроші спрямують департаменту охорони здоров'я на відповідну закупівлю. 

Щодо другої одиниці, то Світлана Бедрега висловила сподівання, що її місту подарують партнери з Німеччини. 

Також пресслужба міської ради повідомила, що мер Геннадій Труханов провів нараду щодо технічних характеристик та параметрів резервуару для зберігання медичного кисню. Крім того, представники ПАТ «Лінде Газ Україна», що виробляє та постачає кисень,виявили готовність поділитися накопиченим досвідом під час будівництва кисневого заводу в Одесі.

Сьогодні, 24 листопада, також стало відомо, що Кабінет Міністрів України затвердив розподіл 150 мільйонів гривень, які мають отримати місцеві бюджети на закупівлю кисневих станцій. Одещині виділять майже чотири мільйони.

Раніше Кабінет Міністрів України перерозподілив 24,8 мільйона гривень на закупівлю кисневих концентраторів для медичних закладів Донецької області та 8 мільйонів 681 тисячу гривень для капітального ремонту та закупівлі обладнання в Ананьївську міську лікарню (Подільський район, Одеська область).

А Одеський припортовий завод 12 листопада перейшов до посиленого режиму генерації медичного кисню та працюватиме так впродовж двох тижнів. 

Під час сесії 3 листопада Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився закупити пересувні ємності для рідкого медичного кисню  та розглянути можливість будівництва в місті мінізаводу для виробництва власного.   

Поділитися