04 червня 2021 р. 10:57

На розвиток фізичної культури в Доброславі виділять більше мільйона

На розвиток фізичної культури в Доброславі виділять більше мільйона

3 червня у Доброславі відбулась позачергова сесія селищної ради, на якій депутати внесли зміни до комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту на території Доброславської селищної ради на 2021-2023 роки. Відповідно до змін, на виконання програми заплановано виділити 1 мільйон 218 тисяч гривень - протягом трьох років (2021, 2022 та 2023) будуть виділяти по 406 тисяч гривень.

Розробники програми ставлять за мету залучити різні верстви населення до масового спорту, популяризацію здорового способу життя, реалізацію здібностей обдарованої молоді у спорті, підтримувати в належному стані та подальшу розбудову спортивної інфраструктури в населених пунктах Доброславської селищної ради.

 Жанна Виноградова - начальник управління освіти, культури та туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради

Програмою передбачено введення трьох штатних інструкторів з фізичної культури та спорту в селах Трояндове, Кремидівка, Старі Шомполи, проведення щорічного оцінювання фізичної підготовки мешканців Доброславської селищної ради( на це планують виділяти по 2тисячі гривень щорічно (2021-2023 рр.), проведення щорічних спартакіад, спортивно-масових змагань для дорослого населення громади, участь в обласних, Всеукраїнських змаганнях, відрядження, проїзд, проживання, придбання спортивної нагороджуваної атрибутики - на це витратять 222 тисячі гривень, участь збірної команди Добросласької селищної ради у фінальних змаганнях спортивних ігор серед міських та селищних громад Одещини буде коштувати бюджету 38 тисяч гривень. Також відповідно до програми  організація та проведення офіційних фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів зі спорту ветеранів обійдеться бюджету в 6 тисяч гривень (по 2 тисячі гривень щорічно), заплановано проведення заходів зі спорту для інвалідів. На це потрібно витратити 6 тисяч гривень, а придбання спортивного інвентарю та обладнання буде коштувати бюджету 40 тисяч гривень.

На створення умов для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів – районної спартакіади допризовної молоді, участь у обласній та Всеукраїнській спартакіаді виділятимуть по 200 тисяч гривень щорічно. На участь збірних команд в спартакіаді школярів Одеської області планують виділяти по 50 тисяч гривень щорічно, а на придбання обладнання та інвентарю, спортивного одягу, аксесуарів загального і спеціального призначення виділятимуть по 30 тисяч гривень протягом 2021 – 2023 років.

На модернізацію, поточний ремонт спортивних споруд та приміщень Доброславської дитячої спортивної школи виділятимуть по 20 тисяч гривень у 2021, 2022 та 2023 роках, а на придбання обладнання та інвентарю, аксесуарів загального і спеціального призначення для спортивних клубів населених пунктів селищної ради – по 35 тисяч гривень щорічно. Преміювання спортсменів, які посіли призові місця на змаганнях різного рівня коштуватимуть по 100 тисяч гривень щороку: за перше місце на міжнародних змаганнях даватимуть 7 тис. гривень, за друге – 5 тис. 500 гривень, за третє – 4 тис. гривень; за перше місце на всеукраїнських змаганнях – 6 тис. гривень, за друге – 4 тис. 500 гривень, за третє – 3 тис. гривень; за перше місце на обласних змаганнях – 5 тис. гривень, за друге – 3 тис. 500 гривень, за третє – 2 тис. 500 гривень.

За командні змагання всеукраїнські та обласні: перше місце – 10 тис. гривень, друге – 7 тис. гривень, третє – 5 тис. гривень. Програмою також передбачено преміювання тренерів, вихованці яких зайняли призові місця на міжнародних змаганнях – 5 тисяч гривень, всеукраїнських – 3 тисячі гривень та обласних – 2 тисячі гривень.

Нагадаємо, 15 травня у Доброславі відкрили черговий парк під назвою Далі. Голова селищної ради Людмила Прокопечко пояснила присутнім, що любить мандрувати різними країнами світу. І мріє, щоб Україна стала європейською державою з розвиненою інфраструктурою.Тому намагається створити в Доброславі європейське містечко.

Нагадаємо, ярмарок молодіжних проєктів «Небайдужі», на якому 21 команда представила журі свої проєкти відбувся 29 квітня у Доброславі.

Також депутати Доброславської селищної ради 28 квітня, на позачерговій сесії проголосували за використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території селищної ради.

Поділитися