28 грудня 2021 р. 14:06

На 2022 рік у бюджеті Ренійської громади закладено фінансування 11 програм

На 2022 рік у бюджеті Ренійської громади закладено фінансування 11 програм

Програма соціально-економічного розвитку Ренійської громади на 2022 рік спрямована на забезпечення єдиної політики розвитку громади у 2022 році шляхом об'єднання інтересів та можливостей місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання та громадськості для реалізації пріоритетних напрямків та забезпечення сприятливих умов розвитку громади та поліпшення умов життя населення.

У бюджеті Ренійської громади на наступний рік закладено фінансування одинадцяти програм:

  • Програма місцевих стимулів для медичних працівників Ренійської громади – 85 тисяч гривень;
  • Програма компенсації пільгового проїзду залізничним транспортом окремим категоріям громадян Ренійської громади – 40 тисяч гривень;
  • Програма соціальної підтримки населення Ренійської громади "Захист та Турбота" – 770 тисяч гривень;
  • Програма запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації їх наслідків на території Ренійської громади – 100 тисяч гривень;
  • Безпечна громада – 247 тисяч гривень;
  • Програма висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування – 100 тисяч гривень;
  • Програма "Шкільний автобус" – 100 тисяч гривень;
  • Програма відпочинку та оздоровлення дітей Ренійської громади – 738 тисяч гривень;
  • Програма розвитку культури та мистецтв Ренійської громади – 328 тисяч гривень;
  • Програма соціального захисту дітей та сімей Ренійської громади – 48 тисяч гривень.

Перераховані програми увійшли до рішення чергової дев'ятнадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання від 24 грудня 2022 року. На цій же сесії було ухвалене рішення "Про внесення змін до Програми забезпечення розробки містобудівної документації населених пунктів на 2020-2024 роки". Причина, з якої згаданій програмі присвячене окреме рішення, – збільшення фінансування програми до 29 мільйонів 776 тисяч гривень.

Нагадаємо, що спочатку програма розробки містобудівної документації була прийнята в березні 2020 року для розробки та затвердження генплану міста Рені. На той час її фінансування передбачалося у розмірі 2 мільйонів 145 тисяч гривень.

У другій половині 2020 року з'явилася Ренійська об'єднана територіальна громада, керівництво якої перейшло до Ренійської міської ради. До складу громади, крім міста, увійшли сім сіл колишнього Ренійського району, більшість з яких так само не мали генпланів. Тому у червні 2021 року до програми розробки містобудівної документації було внесено зміни та її фінансування збільшено до 5 мільйонів 156 тисяч гривень. 

Поділитися