23 листопада 2021 р. 14:12

Мерія шукає балансоутримувачів для низки спортивних об'єктів

Мерія шукає балансоутримувачів для низки спортивних об'єктів

Під час засідання постійної комісії з питань освіти, спорту та взаємодії з громадськими організаціями Одеської міської ради журналісти дізналися про проблеми приналежності спортивних об'єктів, розташованих в місті, повідомив кореспондент ІзбірКома.

Голова комісії Олег Етнарович повідомив колегам, що в Одесі є навіть стадіони, які не мають балансоутримувачів. І цю проблему слід негайно вирішувати. Депутат оприлюднив перелік з 12 таких об'єктів:

  • багатофункціональний комплекс на Трасі здоров'я;
  • комплексний майданчик в дендропарку Перемоги;
  • стадіон біля житлового будинку № 19 по вул. Ак. Заболотного;
  • стадіон на Хаджибейській дорозі в районі школи № 127;
  • стадіон в сквері в межах вулиць Качалова, Полтавської і Профспілкової;
  • елементи благоустрою в районі житлового будинку № 139-А на проспекті Добровольського;
  • спортивний майданчик, ігровий майданчик та елементи благоустрою біля житлового будинку № 22 по вул. Ак. Заболотного;
  • спортивний майданчик на вул. Лиманній, 28;
  • спортивний майданчик на вул. 10 Квітня, 22;
  • спортивний майданчик на вул. Комітетській, 11/17;
  • спортивний майданчик на вул. 1-а лінія 8 Березня;
  • спортивний майданчик на просп. Добровольського, 140 / вул. Махачкалінській, 1.

По кожному об'єкту є пропозиція з його прикріплення. Проте депутат Олексій Єремиця висловив сумніви щодо згоди ОСББ прилеглих будинків взяти на баланс майданчики. Як з'ясувалося, вартість утримання відповідного об'єкта сягає 10 відсотків його балансової вартості на рік. Такий крок збільшить платіжки місцевих жителів, які навряд чи з цим погодяться. Крім того, члени комісії заявили, що "безхазяйних" об'єктів в місті значно більше, ніж зазначені дванадцять.

Керівник управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Віталій Парфьонов повідомив про будівництво двох спортивних майданчиків: на Ланжероні (близько 1,5 млн грн) та біля пляжу "Отрада" (3,2 млн грн). Фінансування йде за рахунок депутатського фонду, роботи мають бути завершені до кінця поточного року. Міська влада хоче одразу визначити балансоутримувача, однак законодавством не врегульовано відповідне питання. 

Члени постійної комісії висловили думку, що в правилах благоустрою міста слід прописати механізм інвентаризації та передачі на баланс об'єктів спортивної інфраструктури. 

Нагадаємо, управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт елементів благоустрою та стадіону школи № 31. 

Мешканці будинку 55/53 на вулиці Бочарова в Одесі 18 листопада влаштували акцію протесту біля будівництва багатоповерхівки, яку зводить поряд з їхнім будинком компанія "Стройконсалтинг".

Одеський міський голова Геннадій Труханов дав розпорядження головам районних адміністрацій звести в єдину мапу місцезнаходження та інформацію про власників гаражів міста. 

Фото: Одеська міська рада

Поділитися