25 липня 2021 р. 11:40

Мерія Одеси назвала незаконним спорудження будівлі з апартаментами замість СТО на Молдаванці

Мерія Одеси назвала незаконним спорудження будівлі з апартаментами замість СТО на Молдаванці

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради попередило потенційних покупців про небезпеку інвестування коштів у незаконні будівельні об'єкти на вулиці Косвенній. Відповідна інформація розміщена на сайті МР.

Замовником реконструкції нежитлових будівель та споруд під адміністративно-офісний центр з апартаментами і підземним паркінгом за адресою вул. Косвена, 64/66 є ТОВ «Юридична фірма «Атті», зазначено в повідомленні.

Фірма є користувачем земельної ділянки загальною площею 0,1228 га за даною адресою на підставі договору оренди строком до 06.09.2029 року. Цільове призначення - для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель (станція технічного обслуговування автомобілів). Також ТОВ є власником нежитлових будівель загальною площею 633, 5 кв.м на даній земельній ділянці на підставі договору купівлі-продажу.

1 жовтня 2020 департаментом архітектури та містобудування Одеської міської ради ТОВ «ЮФ «Атті » видано містобудівні умови і обмеження для проєктування об'єкта будівництва на «Реконструкцію нежитлових будівель та споруд під адміністративно-офісний центр з апартаментами і підземним паркінгом за адресою: м. Одеса, вул. Косвена, 64/66».

21 травня 2021 року ТОВ «ЮФ «Атті» подало повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. А вже  2 червня ТОВ в особі керівника не допустило посадових осіб органу ДАБК на об'єкт. На компанію було накладено штраф у розмірі 68 100 грн.

Крім того, 16 та 30 червня посадові особи управління знову не були допущені на об'єкт. Компанія в особі керівника не надала відповідні документи і матеріали для проведення позапланової перевірки, через що на неї накладено новий штраф у 34 050 грн.

Також було встановлено, що  відбувається реконструкція нежитлових будівель та споруд під адміністративно-офісний центр з апартаментами і підземним паркінгом, що суперечить цільовому призначенню земельної ділянки - для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель (СТО).

На схемі генерального плану (М 1: 500) будівля, що реконструюється, розташована впритул до наявної будівлі на суміжній земельній ділянці, що є порушенням вимог до протипожежних відстаней.

Враховуючи всі порушення, управління ДАБК подало позовну заяву до суду про скасування містобудівних умов і обмежень № 01-06 / 299 від 01.10.2020 року. Також готується подача позову до суду про скасування повідомлення про початок виконання підготовчих робіт № ОД020210521404 від 21.05.2021 року.

За інформацією низки інтернет-ресурсів, за даною адресою анонсується продаж квартир у ЖК ТАЙМС (TIMES), повідомило управління ДАБК.

Додамо, що, згідно з даними Мін'юста, зазначена фірма зареєстрована саме за адресою будівництва, а бенефіціаром є громадянин Редько Роман Александрович.

Для зручного перегляду відкрийте зображення в окремому вікні

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області продовжує розглядати справу про визнання банкрутом ТОВ «Прогресбуд-Інвест» та його ліквідацію.

Одеський окружний адміністративний суд почав розгляд справи щодо забудови друкарні Юхима Фесенка та театру "Рішельє" за позовом громадської організації "Автомайдан".

Досягти компромісу з представниками Міноборони все ж таки вдалося, заявив перший віцемер Михайло Кучук. Таку інформацію він довів до членів постійної комісії постійної комісії з питань планування забудови територій, міського дизайну, архітектури та охорони культурної спадщини.

Поділитися