05 серпня 2021 р. 20:13

Мер Кілії планує відкрити на Дунаї новий пункт пропуску через державний кордон

Мер Кілії планує відкрити на Дунаї новий пункт пропуску через державний кордон

У дописі в мережі Facebook Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський розповів про плани відкриття в місті спрощеного пункту пропуску. 

Днями мер Кілії відвідав румунське місто Кілія-Веке, яке розташоване по той бік Дунаю. Договір про співробітництво між містами найближчим часом буде укладений, підкреслив Вячеслав Чернявський, і сторони розпочнуть підготовку документів для відкриття спрощеного пункту пропуску через державний кордон. 



В коментарі ІзбірКому Вячеслав Чернявський детальніше розповів про ідею з'єднати Кілію І Кілію-Веке транспортним сполученням. За його словами, тут колись функціонував перевіз через Дунай. Це підтвердили в бесіді з очільником Кілії старожили румунського міста. 

Спрощений пункт пропуску дозволяє перетинати кордон лише громадянам двох держав - на відміну від міжнародного, яким можуть користуватися представники багатьох країн, пояснив міський голова. Крім того, в разі реалізації проєкту переправлятися через Дунай зможуть тільки люди, перевезення автомобілів не буде. 

Мер Кілії додав, що попередньо визначив місце, де можна розгорнути такий пункт. Щодо економічної складової, він допустив можливість для приватників офіційно перевозити пасажирів навіть човнами. Водночас очільник громади бачить перспективу у запуску порому через Дунай. Втім, про конкретні речі можна буде говорити тільки після ухвалення проєкту на міждержавному рівні. На думку Вячеслава Чернявського, на це знадобиться мінімум рік.

Нагадаємо, третій рік поспіль наприкінці липня житель Кілії Євген Патлатюк пропливає марафонську дистанцію по Дунаю з Кілії у Вилкове.

Через потужну зливу була знеструмлена частина міста Кілія Ізмаїльського району. Про це повідомив у Facebook міський голова Вячеслав Чернявський.

Поділитися