09 грудня 2021 р. 21:31

Майже всі школярі Ренійської громади зможуть повернутися за парти

Майже всі школярі Ренійської громади зможуть повернутися за парти

Після переходу Одеської області до «жовтої зони» карантинних обмежень у школах Ренійської громади відновлюється очний освітній процес.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні Ренійської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке опубліковано на офіційному сайті міськради. Комісія вирішила: встановити з 8 грудня 2021 року на території Ренійської громади «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення гострого респіраторного захворювання COVID-19.

У числі інших заходів, пов'язаних з переходом у «жовту зону», начальнику відділу освіти Ренійської міськради та керівникам установ загальної середньої освіти наказано організувати для учнів 5-11 класів освітній процес з дотриманням вимог пункту 3 підпункту 15 прим. постанови Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2021 року. Це означає, що учні шкіл Ренійської громади повернуться за парти.

Усі, крім однієї школи. Учні Ренійської установи загальної середньої освіти №2 (відомої у місті, як друга школа або гімназія) з 1 по 11 класи залишаться на дистанційному навчанні. Це пов'язано з тим, що у школі ведеться капітальний ремонт всіх санвузлів. Раніше у цьому навчальному закладі було капітально відремонтовано дах. Гроші на ці роботи за рахунок державної субвенції, отриманої Ренійською громадою в рамках реформи «Нова українська школа».

Водночас, поки класи другої школи вільні від учнів, їх зайняли співробітники виконавчого комітету Ренійської міськради. Це переселення, у свою чергу, пов'язане з ремонтом, але вже адміністративної будівлі на вулиці Вознесенській, 139, відомої ренійцям як «білий будинок».

Рені, вул. Вознесенська, 139

В цій будівлі також буде капітально відремонтовано дах та внутрішні приміщення. І гроші на ці роботи також отримані за субвенцією з державного бюджету відповідно до розпорядження КМУ №1337-р «Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій». 

Терміни закінчення обох ремонтів керівництвом громади визначаються двома тижнями.

Нагадаємо, з 10 листопада 2021 року учні 1 – 4 класів закладів загальної середньої освіти та вихованці закладів позашкільної та дошкільної освіти Ренійської громади Ізмаїльського району Одеської області вже перейшли на очний освітній процес.

Поділитися