16 січня 2021 р. 13:36

Майже 400 малозабезпечених одеситів отримають матеріальну допомогу з бюджету міста

Майже 400 малозабезпечених одеситів отримають матеріальну допомогу з бюджету міста

Вчора, 15 січня 2021 року, відбулося засідання Піклувальної ради, на якому були розглянуті звернення громадян міста Одеси.

Результатом засідання стало рішення ради призначити 398 громадянам адресну одноразову матеріальну допомогу на вирішення різних видів соціально-побутових проблем, з яких:

  • надання адресної матеріальної допомоги 4 ветеранам війни, які перебувають у складній життєвій ситуації;
  • надання адресної матеріальної допомоги 144 громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації;
  • надання адресної матеріальної допомоги (до 6500 грн) 238 громадянам, які опинилися в складній життєвій ситуації;
  • питання надання матеріальної допомоги 12 громадянам винесено на розгляд міського голови та заступника міського голови.

Крім того, 26 громадянам надано рекомендації щодо надання додаткових документів.

На засіданні Піклувальної ради ще було розглянуто питання надання 8 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціального супроводу Центром соціальних служб Одеської міської ради.

Також вчора, 15 січня, в Одесі відбулася чергова акція протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги та супроводжувалася вона перекриттям вулиць. 

Зазначимо, що це не перша антитарифна акція в Одесі. 13 січня мешканці Одеси вийшли на мітинг проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. Люди збирали підписи з вимогою знизити ціни на комунальні послуги. 

Того ж дня Офіс президента України повідомив, що результатом наради президента із міністрами, представниками Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, а також керівника НАК «Нафтогаз-України», стало рішення знизити ціну на газ нижче ринкової, тобто більш ніж на 30%. 

кілька десятків одеситів вийшли зранку 11 січня на акцію протесту до будівлі Одеської міської ради, де відбувалося дистанційне засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Наприкінці минулого року компанія «Одесагаз-постачання» повідомила про підвищення вартості  природного газу для жителів Одеси та області на 1,15 грн за кубометр з січня 2021 року. 

Також про підвищення тарифу повідомила компанія "Нафтогаз Україна", пояснивши, що йдеться лише про її абонентів.   

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроєкт, згідно з яким ФОПи отримають матеріальну допомогу під час карантину.

Поділитися