10 березня 2021 р. 12:20

Майно та земля: головні питання позачергової сесії Ренійської міської ради

Майно та земля: головні питання позачергової сесії Ренійської міської ради

Позачергова сесія Ренійської міської ради розпочала роботу із засідання постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, благоустрою, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг 9 березня.  

Як зазначив кореспондент ІзбірКому, пленарне засідання призначено на 12 березня. 

А до цього засідання депутатам, на засіданнях постійних комісій треба розглянути тридцять проєктів рішень. Тобто порядок денний не поступається за обсягом черговій сесії.  

Основний блок проєктів рішень - 17 питань, що присвячені земельним відносинам. В ході роботи попередніх сесій ці проєкти рішень взагалі не розглядались, або були в меншості. Тож із сьомої сесії усе повертається в звичне русло, що свідчить про зміщення пріоритетів роботи Ренійської міської ради з питань приймання-передачі майна, що рада отримала в спадок від районної ради, районної адміністрації та сільських рад на організацію повсякденного функціонування громади.   

Проте, це не значить, що усі проблеми із отриманим "спадком" вже вирішені. На порядку денному сесії є проєкт рішення про затвердження акту приймання-передачі об'єктів права спільної комунальної власності територіальних громад Ізмаїльського району в комунальну власність Ренійської територіальної громади в особі міської ради.  

Ще два проєкти рішень присвячені закріпленню права оперативного керування нерухомим майном за відділом культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради та за виконавчим комітетом. 

Організації функціонування закладів громади присвячений проєкт рішення про затвердження "Порядку видання довідок старостами сіл Ренійської міської територіальної громади". Та ще кілька схожих проєктів рішень.

Фінансовий блок роботи Ренійської міської ради цього разу містить один проєкт рішення "Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2020 рік". 

Закінчує рекомендований порядок денний розділ "Різне". 

Нагадаємо, депутатам Ренійської міської ради пропонують на майбутній сьомій позачерговій сесії розглянути низку проєктів рішень, серед яких внесення змін в рішення міської ради від 24 грудня 2020 року «Про встановлення розміру плати за харчування дітей в дитячих дошкільних закладах Ренійської міської територіальної громади».

Шоста позачергова сесія міської ради Рені відбулася 24 лютого та стала вже третім таким засіданням з початку місяця - четверта позачергова сесія працювала 11 та 12 лютого, п'ята 16 та 17 лютого.  

Як і в попередніх випадках, робота сесії розпочалася із спільного засідання постійних депутатських комісій - цього разу п'яти, а вже за 40 хвилин завершилася.

Особливістю усіх трьох позачергових засідань стала активність депутатів

Поділитися