08 липня 2021 р. 08:58

Красносільська сільрада змінила Генеральний план через об'їзну дорогу

Красносільська сільрада змінила Генеральний план через об'їзну дорогу

Депутати Красносільської сільської ради на позачерговій сесії 7 липня ухвалили зміни до Генерального плану Красносілки.

Про це повідомила сільський голова Марина Архірій. 

Очільниця громади зазначила, що надійшов лист від Одеської районної ради щодо внесення змін до Генерального плану с. Красносілки у зв’язку із будівництвом об’їзної дороги, тому це питання також було включено у порядок денний.

"Всі мешканці громади і влада чітко розуміють, що об’їзна дорога вкрай потрібна, особливо це відчувають мешканці с. Ілічанки. Тому це питання таке гостре для нас. Інше питання, що жителі громади підтримують різні варіанти доріг. Ми також не є експертами у цьому питанні, для цього є профільні міністерства і відомства, які повинні дати свої погодження. Адже це дорога міжнародного значення категорії «В», яка буде з’єднувати три області", - зазначила голова громади. 

За її словами, у змінах до Генерального плану розглядатимуться усі чотири варіанти будівництва дороги.

Нагадаємо, наприкінці травня мешканці Красносільської територіальної громади Одеської області та міста Одеси звернулися до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, а також до керівництва Одеської обладміністрації та обласної ради через наміри будівництва автомобільної дороги у долині Куяльницького лиману. Вони висловлювали стурбованість саме проєктом Генерального плану с. Корсунці Красносільської сільської ради Одеської області та одночасного внесення змін до нього на одній сесії, які відкриють можливості реалізації проєкту будівництва траси.

Справа в тому, що четвертий варіант будівництва ділянки дороги містить умови створення автошляху загальною протяжністю близько 10 км, з яких приблизно 2,5 км проходитиме вздовж берега Куяльницького лиману. 

Нагадаємо також, що  журналіста газети «Зелений лист» Юрія Дяченка вдарили в область паху під час спроби потрапити на сесію Красносільської сільської ради біля меж Одеси. Активісти вирішили відвідати пленарне засідання через наміри депутатів розглянути проєкт Генерального плану села Корсунці, за яким пропонувалося прокласти через Куяльницький лиман чотирьох-полосної автомагістралі. Також планували ухвалити детальний план території села Ільїчанка на межі з Одесою. 

Поділитися