18 лютого 2021 р. 12:59

Година на обговорення і вісім хвилин на голосування: Ренійська міська рада провела п'яту сесію

Година на обговорення і вісім хвилин на голосування: Ренійська міська рада провела п'яту сесію

Позачергова сесія Ренійської міської ради працювала 16-17 лютого, перед початком засідання зібралися постійні депутатські комісії з гуманітарних питань та з питань законності депутатської діяльності, етики та регламенту. 

Члени комісій засідали годину до самого початку засідання ради, а от на усе голосування з восьми проєктів рішень депутати витратили вісім хвилин.  

Засідання комісій

Зазначимо, що один проєкт рішення, про затвердження розміру тарифів на платні соціальні послуги, що надає комунальна установа "Центр надання соціальних послуг", внесли "з голосу".  Як пояснила секретар міської ради Оксана Єфименко, вона сама отримала відповідні документи в останній момент перед початком роботи депутатських комісій, однак без розгляду цього питання на цій сесії його доведеться розглядати на ще одній позачерговій. 

Про те, як формувалися тарифи, на підставі яких нормативних документів, а також чому виникла необхідність їх термінового ухвалення, перед сесією депутатам пояснила директорка центру Наталія Пуфтієнко

Наталія Пуфтієнко

Після того як депутати ухвалили усі рішення в розділі "Різне", голова постійної комісії з питань законності, депутатської діяльності, етики та регламенту Юрій Петку повідомив, що остаточно ухвалений склад депутатської комісії з питань ДП "Ренійській морський торгівельний порт" та створення заповідників на території громади.

Юрій Петку

В комісію увійшли:

  • Олексій Андріанов,
  • Олександр Гродецький, 
  • Валентина Єпітроп,
  • Іван Кіронакі,
  • В'ячеслав Мунтяну, 
  • Юрій Петку, 
  • Сергій Узунов. 

Міський голова Ігор Плєхов розповів депутатам, що він зустрічався із новим начальником порту та Ренійської АМПУ. Результати зустрічі він оцінив як позитивні. Тож міський голова запропонував членам новоствореної комісії наступного тижня вже самим зустрітися з обома керівниками та обмінятись думками, а вже потім готувати поїздку до голови Одеської обласної адміністрації.    

Ігор Плєхов

Поки що Ренійська міськрада готує кілька листів, серед яких є питання передання місту спорткомплексу "Водник".

Нагадаємо, що це була вже друга позачергова сесія Ренійської міськради за тиждень. Депутати продемонстрували високу явку на засідання як комісій, так і пленарних засіданнях. 12 лютого о 9 годині ранку на спільне засідання двох депутатських комісій, з гуманітарних питань та з питань законності, депутатської діяльності, етики та регламенту прийшли дев'ять з десяти членів.  А на пленарному засіданні були присутні 24 з 26 депутатів. Спільне засідання цих комісій 17 лютого відвідали усі члени комісій, а на пленарне засідання прийшли 23 з 26 депутатів.  

Поділитися