19 вересня 2021 р. 18:15

Геннадій Труханов призначив головного еколога Одеси

Геннадій Труханов призначив головного еколога Одеси

Розпорядженням Одеського міського голови від № 1384 К від 14.09.2021 р. на посаду директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради призначено Олександра Тіщенка.

У зазначеному документі йдеться про те, що Тіщенко пройшов за конкурсом і призначений на посаду з 15 вересня. 

Новопризначений керівник був виконуючим обов'язки директора того самого департаменту з липня 2020 року. 

Згідно з даними електронної декларації, минулого року у власності Тіщенка перебували квартира площею 80,8 кв. м і машино-місце (19,1 кв. м). Також він користувався квартирою невідомого метражу, що належить Сергію Кривицькому. Олександр Тіщенко володів автомобілем Lexus GS300 (рік випуску: 2006), який він оцінював у 176 тис. грн. Водночас декларація свідчить про продаж транспортного засобу та отримання доходів від відчуження рухомого майна на суму 270 тис. грн. Джерелом доходу вказаний громадянин України Олександр Рудяшко. Також минулого року Тіщенко позбувся частки у статутному капіталі підприємства та корпоративних прав. 

Декларант вказав роботу за сумісництвом у підприємстві "ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ БУД СПОЖИВ СОЮЗ" на посаді директора. Засновниками й кінцевими бенефіціарами ТОВ є громадяни Ізраїлю Денис Заславський і ВІктор Біньямін Пеколок Адлер, а також громадянин України Денис Шпанчук. Ті самі Заславський і Шпанчук заснували ПП "АРІАНТА", і це було основним місцем роботи Тіщенка минулого року до зарахування у департамент екології розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради. 

Цікаво, що в декларації вказаний громадянин України Денис Шпачук, якому Тіщенко минулого року за 3 тис. грн продав цінні папери та корпоративні права. У Шпачука і Шпанчука співпадають навіть по батькові. 

Також Олександр Тіщенко задекларував готівкові кошти:

  • 50 тисяч доларів США ;
  • 5 тис. 800 євро;
  • 520 тисяч гривень. 

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов призначив нового тимчасово виконуючого обов'язки директора департаменту економічного розвитку міської ради, який почав працювати 1 вересня. Про це повідомили у пресслужбі мерії. Ним став Віталій Савич, який звернувся з відповідною заявою за поданням віце-мера Сергія Тетюхіна.  

Геннадій Труханов розпорядився звільнити виконуючого обов’язки заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олега Толмачова

Раніше Одеській міський голова Геннадій Труханов розпорядився перевести директора комунальної установи "Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ" Одеської міської ради Артема Сидоренка на посаду тимчасово виконуючого обов'язки директора департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху.

2 серпня Геннадій Труханов розпорядився призначити тимчасово виконуючою обов'язки директора департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Олену Фокіну на підставі службової записки іншого заступника мера Дмитра Жемана.

Фото: Одеська міська рада

Поділитися