13 лютого 2021 р. 13:19

«Фінансова грамотність» для школярів: депутати облради пропонують ввести новий предмет

«Фінансова грамотність» для школярів: депутати облради пропонують ввести новий предмет

Члени постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму Одеської обласної ради пропонують запровадити у закладах середньої освіти обов’язковий окремий предмет — «Фінансова грамотність».

Про це повідовила пресслужба Одеської обласної ради.

За словами голови комісії Марини Зінченко, фінансову грамотність варто запровадити задля успішності школярів у дорослому житті. Вона зазначила, що в окремих закладах уроки фінансової грамотності проводяться вже на умовах факультативу, однак це має епізодичний характер.

Члени комісії підготували відповідне звернення від обласної ради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Також це питання депутати розглянуть під час сесії облради 19 лютого.

Нагадаємо, четверта сесія відбулася 2 лютого й вона також була позачерговою. Того ж дня відбулася сесія районної ради, а 3 лютого сесія міської ради

Нагадаємо також, що в Україні вперше вирішили покарати нардепа за неперсональне голосування. Як зазначила на своїй сторінці в Facebook генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова, це перший випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Поділитися