27 лютого 2021 р. 13:48

Ексзаступник мера Чорноморська очолив Одеську районну держадміністрацію

Ексзаступник мера Чорноморська очолив Одеську районну держадміністрацію

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про призначення Юрія Крука головою Одеської районної державної адміністрації Одеської області.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Одеська райдержадміністрація - новий орган, створений після формування Одеського району відповідно до постанови Верховної Ради України № 807-IX від 17 липня 2020 року. Раніше територія району входила до складу Біляївського, Овідіопольського (окрім Кароліно-Бугазької громади), Лиманського районів (окрім Курісовської громади).

У 1995 році Юрій Крук вступив до Одеської державної морської академії на факультет морського судноводіння, по закінченню якої отримав диплом інженера-судноводія.

У березні 2001 року закінчив магістратуру Одеської державної морської академії, отримав диплом магістра судноводіння. В період навчання працював матросом 2-го і 1-го класу на суднах закордонного плавання. У 2001 році вступив, а в березні 2005 року закінчив навчання в Одеській національній юридичній академії, отримав диплом юриста.

З вересня 1999 року по березень 2001 року працював заступником директора крюінгового агентства ПП «А 1 Маяк Чорного моря».

З квітня 2001 року по квітень 2002 року працював на посаді комерційного директора експедиторської компанії ТОВ «Інтер - контейнер».

З квітня 2002 року по грудень 2007 року обіймав посаду комерційного директора ТОВ «Українська національна транспортна компанія».

З липня 2003 року по грудень 2007 року був головою ради ТОВ «Українська національна стивідорна компанія».

З 2004 року по травень 2006 року обіймав посаду голови наглядової ради ЗАТ «Ізмаїльський суднобудівний-судноремонтний завод» (ІССРЗ).

У грудні 2007 року був призначений виконуючим обов'язки начальника державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний», а в квітні 2008 - начальником державного підприємства« Морський торговельний порт «Южний», яку займав до вересня 2010 року.

З вересня 2010 року працював на посаді помічника Міністра транспорту та зв'язку України.

Академік Міжнародної академії наук екології та безпеки (МАНЕБ).

Почесний працівник морського і річкового транспорту України і Почесний працівник транспорту України.

З жовтня 2004 року по квітня 2006 року було депутатом Одеської міськради IV скликання від виборчого округу №13. Працював в постійній комісії міськради з питань транспорту, зв'язку та інформатики

У 2005 році вступив в Партію Зелених України. З 2005 року обіймає посаду голови Одеської обласної організації Партії Зелених України, а також голови Одеської міської організації Партії Зелених України.

З жовтня 2015 депутат Одеської міської ради VII скликання, член фракції «Довіряй справах». Входить до складу постійної комісії з питань транспорту, дорожнього господарства, зв'язку і морегосподарського комплексу.

У жовтні 2020 року обраний депутатом Одеської облради від партії «Довіряй ділам».

Нагадаємо, в своїй декларації депутат вказав, що володіє ділянкою землі площею 520 квадратних метрів в Затоці. Також там є ділянка його дружини Світлани - 500 кв. м. Ще Світлана Крук володіє котеджем в Одесі площею 521 кв. м, нежитловими приміщеннями в Одесі площею 232,1 та 281,6 кв. м. Користується Юрій Крук будинком батька в Одесі площею 176,3 кв. м.

В грудні 2018 року депутат Одеської міської ради Юрій Крук покинув пост заступника міського голови Чорноморська.

Раніше мер Чорноморська притягував Юрія Крука до дисциплінарної відповідальності за прогули.

З липня 2013 року Юрій Крук був призначений директором ДП «ІМТП», проте, в липні 2015 року Міністерство інфраструктури відсторонило його від керівництва держпідприємством на час перевірки.

Також нагадаємо, що в липні Верховна Рада України ухвалила постанову про створення і ліквідацію районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області.

В Одеській області, зокрема, створені: Березовський, Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський і Роздільнянський райони.

Поділитися