26 червня 2021 р. 11:06

Для Ренійської громади розроблено сім нових програм

Для Ренійської громади розроблено сім нових програм

Практично одна п'ята частина рекомендованої порядку денного чергової дванадцятої сесії Ренійського міської ради VIII скликання - дев'ять проектів рішень з сорока одного, починаються словами «Про затвердження Програми» або «Про внесення змін до програми».

На засіданнях постійних депутатських комісій Ренійської міськради, що відбулися 24 червня поточного року депутати детально розглянули всі проекти рішень, а на пленарному засіданні сесії, 29 червня, відразу ж після «довгих вихідних», їм доведеться остаточно їх затвердити. У тому числі і що стосуються програм. 

Характерна деталь, не далі як в ході роботи восьмої сесії Ренійської міськради, з 14 по 16 квітня, були затверджені відразу сім програм на додаток до вже наявних шести.

Якщо розглядати детально, то в «програмному пакеті» дванадцятої сесії шість програм позиціонуються, як новостворені. Починаючи від програм «Про локалізації та ліквідації амброзії полинолистої» і «Цивільного захисту Ренійської громади» і закінчуючи програмами «Соціального захисту дітей і сімей Ренійської громади» і «Місцевих стимулів для медичних працівників Ренійської громади».

Ще три проекти постанови присвячені внесенню змін до раніше прийнятих програми. Але, якщо у випадку з внесення змін до програми «Захист і Турбота» все так і є, то з внесення змін до рішення Ренійської міськради від 20.03.2020 року №814-VII «Про затвердження Програми забезпечення розробки містобудівної документації в місті Рені» є нюанси. Справа в тому, що метою і завданням, прийнятої депутатами сьомого скликання міськради, програми було забезпечення міста Рені містобудівною документацією. І на виконання цих цілей і завдань передбачалося 2 мільйона 144 тисячi гривень.

А до проекту рішення № 218 рекомендованої порядку денного дванадцятої сесії Ренійської міськради про внесення змін до рішення № 814-VII додається «Програма забезпечення розробки містобудівної документації населених пунктів Ренійської міської територіальної громади на 2020-2024 роки». У тексті програми і в додатках до неї мова йде про розробку генеральних планів міста Рені і шести сіл Ренійської громади. На ці цілі передбачається виділити 5 мільйонів 155 тисяч гривень. Таким чином, проект рішення про внесення змін до раніше прийняте Ренійським міськрадою рішення фактично є проектом рішення про затвердження ще однієї програми.

Чотири проекти рішення присвячені врегулюванню майнових питань громади, а три проекти рішення - структурних перетворень. Серед них проект рішення про затвердження структури виконавчих органів ради та їх загальної чисельності. Ще два проекти рішення присвячені створенню закладів шкільної та позашкільної освіти. Депутатам належить затвердити висновки комісії про створення опорної школи в Ренійської громаді. Ця тема, свого часу, викликала великий соціальний резонанс в Ренійської громаді.

Крім опорної школи в Ренійської громаді, шляхом об'єднання Центру дитячої та юнацької творчості та Станції юних техніків, планується створити Центр позашкільної освіти «Перлина».

Традиційно найбільшим блоком, двадцять чотири з сорока одного або 60%, в рекомендованої порядку денному чергової сесії Ренійської міськради є «земельні» проекти рішень.

Поділитися