26 серпня 2021 р. 14:26

Деякі дотичні до Одеси громади не хочуть обговорювати з мерією питання обліку учнів

Деякі дотичні до Одеси громади не хочуть обговорювати з мерією питання обліку учнів

Одеський виконком на засіданні 26 серпня ухвалив рішення "Про організацію роботи з обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів м. Одеси".

Так, відповідно до вимог цього документу, департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради повинен створити Єдиний електронний автоматизований реєстр дітей шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у м. Одесі. Водночас департаменту надання адміністративних послуг доручено забезпечити внесення інформації про дитину до реєстру територіальної громади м. Одеси. Також ДНАП зобов'язаний надавати до департаменту освіти та науки станом на 05 вересня та 05 березня оновлені дані про зазначених школярів.

Депутат міської ради Олексій Єремиця порушив питання про співпрацю з громадами Одеського району щодо дітей, які мешкають поза межами обласного центру, але навчаються в міських школах. Його цікавило, чи взагалі налагоджені контакти з громадами, де мешкають такі учні. Питання це є актуальним - нагадаємо, за інформацією департамента освіти та науки, в минулому навчальному році в школах Одеси навчалися 24 тисячі 350 учнів, що зареєстровані не в місті, 16,5 тисячі з них мешкали в Одеській області, а 8 тисяч 796 проживали в дотичних до міста громадах. 

У відповідь директорка профільного департаменту Олена Буйневич розповіла, що ще навесні відбулася зустріч з представниками дотичних до Одеси територіальних громад. Наразі уточнюються списки одеських школярів, які мешкають у населених пунктах поза обласним центром. Кінцевий термін подачі списків - 31 серпня. Посадовиця поскаржилася на те, що деякі громади взагалі не йдуть на контакт, і на прохання мера Геннадія Труханова як приклад навела Дачненську громаду. Проте запропонувала дочекатися 1 вересня і тоді вже оголосити, хто не надав перелік учнів.

Своєю чергою міський голова дуже обурився поведінкою місцевої влади тих населених пунктів, що відмовляються співпрацювати. Він зауважив, що такі громади звітують про відсутність черг у дитсадках і школах, а тим часом деякі навчальні заклади Одеси готові вже перейти на тризмінне навчання через надвелику кількість учнів. І пригрозив проінформувати про це голову обладміністрації і оприлюднити відповідну інформацію на колегії ОДА. 

Нагадаємо, агенції нерухомості Одеси реєструють фіктивні договори оренди житла для мешканців житлових комплексів, що розташовані на межі міста, щоб ті могли віддавати своїх дітей в ті одеські школи, які хочуть.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич

Дистанційне навчання у 2021-2022 навчальному році, наразі можливо у семи школах Одеси. Наразі онлайн-навчання здебільшого обирають батьки учнів, які за станом здоров’я мали бути максимально убезпечені від вірусу.

Поділитися