09 червня 2021 р. 20:07

Депутати відмовилися виділяти гроші на проєкт школи для мешканців ЖК "Альтаїр"

Депутати відмовилися виділяти гроші на проєкт школи для мешканців ЖК "Альтаїр"

Депутати Одеської міської ради відмовилися виділити з бюджету розвитку 40 мільйонів гривень на розробку проєкту будівництва школи для мешканців житлового комплексу "Альтаїр". 

Депутат Лілія Леонідова запропонувала це під час сесії 9 червня. 

Про це голова бюджетної комісії Олексій Потапський заявив, що заява депутатки - популізм та заявив, що поправка депутатки не була узгоджена з бюджетною комісією. 

Депутатка зазначила, що усі формальності можна потім вирішити, а наразі виділити гроші. 

Втім міський голова зазначив, що ті хто виходить на мітинги - то люди, яких виводять депутати і якщо їм все пояснити вони усе зрозуміють. А якщо виділити гроші, то їх може не вистачити на інші міські об'єкти, наприклад на школу, що будується у Суворовському районі. 

Депутат Дмитро Танцюра зазначив, що поки йдуть суди, не треба поспішати. Бо процеси будівництва цього ЖК запинилися через судові справи. Проте об'єкт вже увійшов програму "Велике будівництво". 

Депутат Олег Бриндак сказав, що у минулому скликанні виділили ділянку під школу. Крім того, є конфлікт з військовими щодо цих ділянок. Але позиція влади єдина - там, на Люстдорфській, має бути школа.

Зазначимо, що перед початком сесії біля будівлі Одеської міської ради відбувся мітинг протесту через відсутність дитячих садків і шкіл в районі ЖК "Альтаїр".

Поділитися