26 серпня 2021 р. 18:16

Депутатам міської ради запропонували підвищити вартість харчування в закладах освіти Одеси

Депутатам міської ради запропонували підвищити вартість харчування в закладах освіти Одеси

Виконком на засіданні 26 серпня постановив винести на розгляд сесії Одеської міської ради питання щодо підвищення вартості харчування у школах міста.

Для цього депутатам доведеться внести зміни до рішення ОМР від 27 серпня 2014 року № 5233-VI «Про встановлення вартості харчування учнів та вихованців у закладах освіти м. Одеси». Нові розцінки планується встановити з 1 січня 2022 року

В разі ухвалення відповідного рішення вартість харчування 1 дитини віком від 1 року до 3 в закладах дошкільної освіти (дошкільні групи навчально-виховних комплексів) компенсуючого та загального типів збільшиться з 36,5 грн до 43 грн на день. А для вихованців віком від 3 до 6 (або 7) років - з 52,8 до 64 грн. Причому за 1 дитину віком від 1 до 3 років мерія сплачуватиме 12,90 грн, а батьки решту - 30,10 грн. Витрати на дитину віком від 3 до 6(7) років розподіляться так: батьки - 44,8 грн, міська рада - 19,2. 

Таким чином, харчування дитини в дитсадку коштуватиме батькам від 600 до 900 грн на місяць залежно від віку. 

Щоб нагодувати у школі учня 1 – 4 класів, знадобиться виділяти з сімейного бюджету 23 грн на день (було 17,50). А для школярів початкових класів, які за медичними показниками потребують безглютенового та безлактозного харчування, вартість не зміниться і становитиме 70 грн на день. Ще раз зазначимо: зміни набудуть чинності лише після ухвалення відповідного рішення міською радою. 

Нагадаємо, департамент освіти та науки Одеської міської ради планує посилити увагу до популяризації здорового харчування в школах через те, що у дітей не сформована харчова культура. Про це повідомила директорка департаменту Олена Буйневич. 

"Ми розуміємо, що ту ж вівсяну кашу з родзинками їдять на сніданок не усі діти. І більшість відмовляються від здорової та корисної їжі", - сказала посадовиця.  Олена Буйневич також зазначила, що 16% батьків взагалі не знали про зміни шкільних меню, а 76% батьків оцінюють ці зміни як позитивні.  

Деякі дотичні до Одеси громади не хочуть обговорювати з мерію питання обліку учнів. Зокрема, йдеться про Дачненську територіальну громаду, повідомила на засіданні виконкому очільниця департаменту освіти та науки Олена Буйневич. 

Поділитися