21 липня 2021 р. 17:18

На землях Одеського порту запропонували побудувати набережні

На землях Одеського порту запропонували побудувати набережні

На Спільному засіданні Правничого комітету та Аграрної робочої групи Південноукранського офісу Європейської Бізнес Асоціації депутат Одеської міської ради Вадим Терещук висловив свою точку зору на подальший розвиток Одеси. 

За словами депутата, він був співдоповідачем на засіданні і виступив щодо використання земель морського транспорту в Україні, визнавши, що ця тема "непопулярна".

Отже, Одеса має 32 кілометри узбережжя, значну частину якого займає Одеський порт зі статусом земель морського транспорту. 

Вадим Терещук поскаржився присутнім на розвантаження портовиками залізорудного концентрату неподалік житлових будинків. Це, на його думку, погіршує екологічну ситуацію в місті. Водночас порт начебто не використовує всі свої потужності після втрати Україною російського транзиту.

Після цього доповідач закликав будувати на місці порту набережні, адміністративні будівлі і назвав дуже складною систему узгодження документації на користування землею в місті. Також Вадим Терещук навів приклад Авангардівської і Таїровської громад неподалік Одеси, які активно розвиваються через вільні землі і притягують навіть політиків з Одеси. 

"А Одеса серед усіх міст-мільйонників має найменшу за площею територію, і питання розширення міста вже багато років одне з основних. Місто буквально задихається в своїх межах. Тому сьогодні розвиток територій транспорту та агломерації вкрай важливі, про що ми також говорили з колегами," - додав Терещук.

Слід зауважити. що ідея використання портових територій містом не є новою. У 2007 році міністр транспорту України Микола Рудьковський публічно заявив про необхідність зробити частину Одеського порту рекреаційною зоною. Це викликало бурхливі протести з боку портовиків. 

Нагадаємо, Касаційний господарський суд Верховного Суду України прийняв до розгляду позов Антимонопольного комітету України до виконавчого комітету Одеської міської ради щодо нової дороги в порт. Розгляд справи призначений на 29 липня. 

Директор державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» Олексій Мясковський у зв’язку з закінченням позапланового внутрішнього аудиту з 14 червня приступив до виконання обов’язків.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства. 

 в січні міністр інфраструктури України Владислав Криклій відсторонив від посади директора держпідприємства «Одеський морський торговельний порт» Олексія Мясковського. 

Олексія Мясковського призначили на цю посаду ще у жовтні 2019 року. А до того він працював в ДП «ОМТП» на посаді начальника юридичного управління порту.

Свою роботу він розпочав с того, що заявив про скорочення посадових окладів, встановлених колишнім керівництвом в 8-10 разів, чим домігся щомісячної економії в п'ять мільйонів гривень.

у грудні 2020 року Міністерство інфраструктури України вирішило змінити керівника Одеського філіалу адміністрації морських портів України та звільнило з цієї посади Руслана Сахаутдинова

Фото: Адміністрація ОМП

Поділитися