15 липня 2021 р. 16:12

Чорноморський виконком попросить 16 мільйонів з облбюджета на квартири для сиріт

Чорноморський виконком попросить 16 мільйонів з облбюджета на квартири для сиріт

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради на позачерговому засіданні 15 липня вирішив звернутися до обласної ради з проханням виділити 16 мільйонів гривень на придбання квартир для дітей-сиріт.

Як зазначив міський голова Василь Гуляєв, загалом в обласному бюджеті на ці витрати передбачені 50 мільйонів. Втім в Чорноморському виконкомі не сподіваються на виділення усієї необхідної суми, однак розраховують отримати принаймні три мільйони. 

"Якщо нам дадуть чи два, чи три мільйони вже буде добре. На область виділили 50 мільйонів. Ми просимо 16, але ніхто нам не дасть ці гроші. Якщо дадуть хоча б 3 то вже буде нам щастя. Але нам треба встигнути попросити ці кошти бо минулого року ми не встигли", - зазначив міський голова. 

Наразі в Чорноморську житло потребують 47 сиріт, 25 з яких - молодь до 23 років. Виконавчій комітет ухвалив рішення одноголосно, проте ще його треба ухвалити Чорноморській міській раді

Нагадаємо, виконавчий комітет Одеської міської ради зібрався на позачергове засідання 15 липня.

Мета - затвердження рішення міської комісії з формування пропозицій стосовно потреби у спрямуванні субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.

Поділитися