27 травня 2021 р. 16:45

Обмін компліментами та "своя" преса: Геннадій Труханов оприлюднив звіт за 2020 рік (оновлено)

Обмін компліментами та "своя" преса: Геннадій Труханов оприлюднив звіт за 2020 рік (оновлено)

В будівлі Центру інтегрованих послуг Одеської міської ради відбувся звіт Одеського міського голови Геннадія Труханова за 2020 рік.  

Виступ мера, якому передували онлайн-дифірамби на його честь від голови ОДА Сергія Гриневецького, був розбитий на декілька блоків. Спочатку очільник громади звернув увагу на розвиток діджитал-технологій в місті і доповів про роботу Єдиного центру звернень громадян (звернулося 89 тис. 816 жителів) і запуск вебпорталу Центру надання адміністративних послуг (записалося 60 тисяч осіб). Новий ЦНАП також відкрито у Суворовському районі. 

Докладно мер розповідав про охорону здоров’я. Оминути тему COVID-19 в сучасних умовах неможливо. Геннадій Труханов і не оминув: детально відзвітував про те, як влада боролася з коронавірусною хворобою. Відкриті нові відділення у міській інфекційній лікарні. Змонтовані централізовані кисневі системі в згаданому медичному закладі, а також у лікарнях № 1, 3, 5, 8 і пологовому будинку № 2. Запрацювала ПЛР-лабораторія. Загалом 7 медичних закладів освіти приймають хворих на коронавірус - для них розгорнуто понад тисячу ліжко-місць. Містом курсують мобільні бригади, що проводять ПЛР-тести. Медпрацівникам, які борються з коронавірусною хворобою, виплачено понад 42 млн грн доплат з міського бюджету.  Також міський голова згадав про ремонти закладів охорони здоров’я (37 об’єктів на суму понад 430 млн грн). Відкрито нові заклади, зокрема сімейна лабораторія на вул. Бугаївській.  

Розповідаючи про досягнення міської влади в сфері освіти, мер бадьоро перерахував номери відповідних закладів. Загалом роботи велися на 57 об’єктах (серед них капремонт 7 шкіл), витрачено на це понад 197 млн грн. 

Минулого року, якщо вірити звіту, в Одесі було відремонтовано 486 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. Серед 161 об’єкта мер особливо виділив велопішохідну естакаду на Трасі здоров’я, вулицю Софіївську, спуск Маринеско, бульвар Жванецького. Про вдале завершення епопеї з ремонтом Новощіпного ряду пообіцяв відзвітувати наступного року. 

В місті проводяться так звані Дні чистоти, нагадав присутнім мер під час розповіді про блок житлово-комунального господарства. Тут він говорив і про "швидку комунальну допомогу 15-01", і про 15 нових підземних контейнерів для сміття у центрі міста, і про інтерактивну карту дерев. А також про ремонти. Завдяки зусиллям міської влади відремонтовано 302 будинки. КП "Теплопостачання міста Одеси" створило власну електронну систему платежів і взялося розробляти актуальну схему тепломереж. Також, за словами Труханова, активно впроваджується нове, більш економне освітлення - ним охоплена більша частина Суворовського району і залізничний вокзал. 

Під час звіту мера прозвучала інформація про зелені зони міста: частково приведений до ладу Преображенський парк (з новим входом у зоопарк і меморіалом) і зовсім занедбаний Дюківський сад, де, за словами очільника міста, орендар нарешті почав відновлювальні роботи. Щодо пам’ятників архітектури, то було відремонтовано 9 об’єктів - серед них будинки Фальц-Фейна і Шемякіна, тривають відповідні роботи на Дерибасівській, Єврейській, Пушкінській, Преображенській, Спиридонівській вулицях. 

Розповів Геннадій Труханов і про перспективи. У переліку сучасних викликів, що стоять перед міською владою, він виділив створення безбар’єрного середовища, вирішення проблеми нестачі місць у дитсадках і школах, ремонт дамби Хаджибейського лиману і реконструкцію (фактичне нове будівництво) Іванівського шляхопроводу, спорудження нового Палацу спорту поблизу аеропорту та інші цілі.

Під час виступу міський голова наголосив на щільній співпраці з чинним головою облдержадміністрації - так би мовити, повернув комплімент - і несподівано згадав ексочільника області Міхеіла Саакашвілі, який, на його думку, проводив деструктивну політику. До речі, Геннадій Труханов звітував українською доволі пристойно, хоча декілька разів затнувся і одного разу перейшов на російську. 

І ще одна "родзинка". Представників преси, в тому числі одного з журналістів Центру публічних розслідувань, на захід не пропустили. А у списку запрошених, який потрапив  до нашої редакції, ми знайшли розділ "Блогери". Так назвали декількох працівників ЗМІ, архітектора і... посадових осіб виконавчих органів Одеської міськради. Ось така дивна демократія від мерії. 

Поділитися