24 жовтня 2021 р. 20:13

Біля "Привозу" поновилися роботи, відтерміновані мерією ще влітку через "складні погодні умови"

Біля "Привозу" поновилися роботи, відтерміновані мерією ще влітку через "складні погодні умови"

В Одесі на вулиці Преображенській між вулицями Новощіпний ряд і Пантелеймонівська поновилися ремонтні роботи. Про це повідомив кореспондент ІзбірКома.

Ще 5 квітня 2021 року Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження № 224 про перекриття руху на відповідній ділянці для підготовчих робіт з ремонту. Відповідні заходи мали тривати до 1 вересня поточного року. Роботи розпочалися, проте були зупинені. Згодом пресслужба ОМР оприлюднила розпорядження мера № 687 від 12.08.2021 р., яке містило таку вимогу: "Внести зміни до розпорядження міського голови від 05 квітня 2021 року № 224 «Про тимчасове закриття руху автотранспорту по вул. Преображенській (на ділянці від вул. Пантелеймонівської до вул. Новощіпний ряд) у м. Одесі», замінивши у пункті 1 слова та цифри «01 вересня 2021 року» на слова та цифри «31 грудня 2021 року».

На запит нашого кореспондента щодо причин зупинки робіт влітку управління дорожнього господарства ОМР надіслало листа, в якому посилалось на власне звернення до першого віцемера Михайла Кучука з обґрунтуванням підстав для внесення змін до вищезгаданого розпорядження № 224. 

В самому зверненні, зокрема, зазначено, що в зв'язку зі складними погодними умовами, які суттєво вплинули на графік робіт із заміни інженерних комунікацій, управління дорожнього господарства вважало за необхідне запропонувати внести зміни в розпорядження Одеського міського голови № 224 і продовжити строк його дії до 31 грудня 2021 року. 

Таким чином, керівництво Одеської міської ради погодилося з думкою управління дорожнього господарства, і виконавець переніс роботи на кінець жовтня. 

Нагадаємо, після аукціону на капітальний ремонт вулиці Преображенської (на ділянці від вул. Пантелеймонівської до вул. Новощіпний ряд) у Одесі, що відбувся 5 березня, переможцем визнали ТОВ "Ростдорстрой". Ця компанія згодилася працювати за 90 мільйонів 446,1 тисячі гривень. Роботи мають закінчитися до 31 грудня 2022 року. 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «Ростдорстрой» є комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттема», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Ця компанія бере активну участь в торгах на право проводити ремонтні роботи в різних регіонах України. Так, нещодавно Служба автомобільних доріг Луганської області провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-02 Контрольно-пропускний пункт «Танюшівка» - Старобільськ – Бахмут в Луганській області. В аукціоні, який відбувся 13 жовтня, взяли участь лише дві компанії -  товариство з обмеженою відповідальністю «ОНУР Конструкціон Інтернешнл» та товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой». Переможцем визнали «ОНУР Конструкціон Інтернешнл».

Також у жовтні ДП "Служба місцевих автомобільних доріг" провело тендер для обрання компанії, яка ремонтуватиме  автомобільну дорогу загального користування місцевого значення Стара Некрасівка – Дунайське на Одещині. Аукціон відбувся 20 жовтня і в ньому взяли участь дві компанії ТОВ "Ростдорстрой" та ТОВ "Евродор". Переможцем визнали ТОВ "Евродор". 

Аукціон, під час якого учасники змагалися за право здійснити капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Старі Шомполи-Доброслав-Кордон-Пшонянове, відбувся 20 жовтня, і в ньому взяли участь чотири компанії: ТОВ "Давідшин", ТОВ "Березівкаагрошляхбуд",ТОВ "Юг Строй Компані" та ТОВ "Ростдорстрой". Перемогло товариство з обмеженою відповідальністю "Давідшин", яке згодилося працювати за 101 мільйон 121,8 тисячі гривень. 

Фото: ІзбірКом

Поділитися