23 лютого 2021 р. 14:42

Більше половини депутатів Ренійської міської ради готові приймати громадян в селах

Більше половини депутатів Ренійської міської ради готові приймати громадян в селах

Графік ведення прийому виборців депутатами Ренійської міської ради оприлюднили на сайті міської ради.

Як зазначає кореспондент ІзбірКому, згідно з цим графіком з 26 депутатів 12 вирішили приймати виборців в місті, 13 в селах громади, та один відкриє приймальню і в місті, і в одному з сел.

Частіше за усіх - 16 годин на місяць, планує приймати громадян секретар міської ради Оксана Єфіменко

Депутат Ілля Келіогло в середньому планує приймати 12 годин в місяць. Володимир Ковальжи та Лілія Олійник по вісім годин на місяць. Сергій Узунов п'ять годин, а депутати Олександр Гродецький та Валерій Оніщенко - по три години. 

Інші 19 депутатів планую приймати громадян по дві години в місяць.   

Що стосується місць, де обранці влаштували приймальні, то шестеро з 13 депутатів, що прийматимуть в планують приймати за місцем своєї постійної роботи (приймальні установ, магазини, аптеки). Інші семеро планують приймати у будівлі міської ради на вулиці Соборній, 103.  Проте, в графіку не вказується у якім саме кабінеті в будівлі міської ради буде відбуватися прийом.

Стосовно тих, хто прийматиме в селах, виявити приймальні складніше. З одного боку вочевидь вони будуть у будівлях колишніх сільських рад, а з іншого різноманітні інформаційні сайти, наприклад Вікіпедія, повідомляють різні адреси цих будівель, що не завжди співпадають із адресами на сайті міської ради.

Найцікавішим є рішення нерівномірного представництва сіл громади в Ренійській міській раді. 

 Нагадаємо, за підсумками виборів до ради пройшли:

  • по три депутати від Долинського та Котловини,
  • два депутати від Новосільського,
  • по одному від сіл Орлівка та Нагорне, 
  • від села Лиманське та Плавні в загалі не мають представників в міській раді. 

Тож в міській раді вирішили проводити виїзні прийоми. За кожним з сіл "закріпили" по два депутати, які мають приймати їх мешканців. В Долинському, Котловіні та Новосільскому прийматимуть депутати-місцеві мешканці. В Орлівці прийматимуть місцевий Іван Киронакі та Неля Арабаджи. Нелі Арабаджи задля цього доведеться раз на місяць їздити 28 кілометрів до Орлівки з Рені.

Також їздити, але вже 40 кілометрів в Нагорне, кожного третього вівторка місяця матиме Валентин Котляренко, що допомагатиме приймати громадян місцевому Володимиру Ковальжи. 

В Лиманському прийматимуть ренійці Олег Бурля та Іван Пойдолов, вони прийматимуть кожного останнього вівторка місяця в одному приміщені. Їздити їм доведеться по 12 кілометрів в один бік.  

Нарешті, у Плавні із сусідньої Котловини за 13 кілометрів їздитиме Сергій Узунов, який також планує вести прийом у Котловині.

Схожий графік в його напарника Іллі Келіогло, але він їздитиме у Плавні із Рені і кожного третього вівторка місяця, а по п'ятницях прийматиме ренійців.

Міський голова Ігор Плєхов 5 лютого вже провів виїзний прийом із депутатами Ренійської міської та Ізмаїльської районної рад в селах Нагорне, Котловина та Плавні. 

25 депутатів Ренійської міськради у графіку прийому вказали мобільні телефони, ще двоє додатково вказали номери "Інтертелекому".

Нагадаємо, під час позачергової сесії Ренійської міської ради депутати створили Службу у справах дітей при раді, та взяли у власність громади сім сільських дитячих садків, шість сільських комунальних підприємств та внесли зміни в бюджет.

 

Поділитися