31 грудня 2021 р. 15:26

Білгород-дністровські депутати заявили, що у новому році освітянам не вистачить бюджетних коштів

Білгород-дністровські депутати заявили, що у новому році освітянам не вистачить бюджетних коштів

На засіданні 16-ої позачергової сесії Білгород-Дністровської міської ради 28 грудня депутати ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, Міністерства фінансів та Міністерства освіти і науки щодо проблеми з оплатою праці педагогічних працівників у 2022 році.

Як інформує пресслужба міської ради, при затвердженні державного бюджету на 2022 рік Білгород-Дністровській міській територіальній громаді визначили освітню субвенцію у сумі 113 млн 924 тисячі гривень. Однак ці кошти не забезпечать виплати на заробітну плату з відповідними нарахуваннями педагогічному персоналу у повному обсязі.

"Загальна потреба у видатках на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста на 2022 рік з урахуванням доплати за престижність у роботі педагогічним працівникам у розмірі 20% від посадового окладу та надання одноразової грошової винагороди у розмірі 100% посадового окладу становить 124 млн 415,4 тис. грн. Також, через недосконалу формулу розрахунку освітньої субвенції, Білгород-Дністровській територіальній громаді не враховано наступні видатки на оплату праці: 17,0 ставок вчителів, що здійснюють педагогічний патронаж для 24 учнів, які за медичними показниками навчаються вдома; 11,5 ставок вихователів груп подовженого дня; 8 штатних одиниць вчителів-логопедів (у закладах, в яких здійснюється навчання дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах, зокрема, для проведення корекційно-розвиткових занять, що визначені індивідуальною програмою розвитку)", - інформує міська рада.

Нагадаємо, що згідно з Законом України "Про Державний бюджет України на 2021 рік", з 1 грудня 2021 року мінімальна зарплата в Україні зросла з 6000 до 6500 грн. 

На початку грудня в Одесі група медичних працівників перекривала Адміральський проспект через невиплату "ковідної надбавки".

Поділитися