18 травня 2020 р. 14:01

Якими автівками користується міська влада Одеси

Якими автівками користується міська влада Одеси

За міським головою Одеси Геннадієм Трухановим не закріплено жодного автомобіля, проте кожен з його заступників має службову автівку.

Про це йдеться у відповіді виконкому Одеської міської ради на запит ІзбірКому.

Одеський міський голова не тільки не має закріпленої за собою службової автівки, а й не має власної. Згідно з е-декларацією, він користується Land Rover Range Rover, яку його донька Катерина Труханова орендувала у ТОВ "Лесор Одеса".

Тепер вже колишній перший заступник голови Одеської міськради Анатолій Орловський до свого звільнення користувався кроссовером Skoda Kodiaq, 2018 року випуску. Варто додати, що сам експерший віце-мер є власником автівки Volvo V40CC, яку він придбав торік за 734 тис. грн. Про це він вказав у своїй е-декларації, яку подав після звільнення. Нагадаємо, Анатолія Орловського з посади першого заступника міського голови звільнили 18 березня поточного року.

Колишній віце-мер Петро Рябоконь під час виконання своїх обов'язків користувався службовою Kia Optima, 2016 року випуску. У його власності автівок немає. Нагадаємо, про звільнення Рябоконя стало відомо під час чергової сесії Одеської міськради, яка відбулася 29 квітня. Того ж дня депутати проголосували про звільнення іншого віце-мера - Андрія Котляра.  Самі звільнені заступники міського голови не зрозуміли, чого їх звільнили. Проте в мерії повідомили, чим керувалися, звільнюючи віце-мерів.

Щодо службової автівки, то під час своєї роботи Андрій Котляр користувався Hyundai Sonata, 2011 року випуску. Декларацію після звільнення він не подавав, а у декларації за 2019 рік вказав, що власної автівки не має.

Заступник міського голови Павло Вугельман користується службовою Toyota Avensis, 2008 року випуску. У його власному гаражі стоїть Land Rover Range Rover Sport, 2015 року випуску.

Віце-мер Олесь Янчук користується службовим автомобілем Toyota Land Cruiser, 2007 року випуску. Власної авітвки він не має, і єдиний із заступників, хто вказав в е-декларації службову автівку, якою користується.

Заступниця міського голови та директорка міського департаменту фінансів Світлана Бедрега користується службовою Kia Optima, 2016 року випуску. Власних автомобілів, згідно з е-декларацією, вона не має, проте її чоловік є власником Mercedes-Benz GLE 400 4 Matic, 2015 року випуску, та Audi Q5, 2017 року випуску. Також торік він придбав мотоцикл Honda GL1800, 2003 року випуску.

Нагадаємо, ІзбірКом розповідав, як за останні п'ять років заступники міського голови та він сам використовували свої відпустки.

 

Поділитися