05 грудня 2020 р. 19:14

В проєкті «Громадський бюджет - 2021» назвали 11 переможців

В проєкті «Громадський бюджет - 2021» назвали 11 переможців

11 з 28 малих проєктів «Громадського бюджету-2021» отримають фінансування згідно з підсумками онлайн-голосування.

Про це повідомили на онлайн-платформі «Соціально активний громадянин».

Муніципальна онлайн-платформа «Соціально активний громадянин» включає в себе п'ять напрямків, спрямованих на взаємодію влади з територіальною громадою та участю одеситів в управлінні містом: Сервіс подачі електронних петицій, Громадський бюджет, Громадське обговорення, Запити на доступ до публічної інформації та SMS інформування.

Громадський бюджет – це напрямок, завдяки якому будь-який одесит може подати ідею, яка дозволить зробити Одесу краще, одесити шляхом електронного голосування оцінюють проекти, а місто в рамках бюджетного фінансування оплачує з міського бюджету реалізацію обраних ідей.

Так, майже по півмільйона планують виділити на ремонт дитячих майданчиків на вулицях Бреуса, Капітана Кузнецова, Генерала Петрова та проспекті Небесної сотні.

Ще майже мільйон гривень витратять на облаштування спортивних майданчиків на вулиці Геранівої та в сквері біля вулиць Полтавська, Качалова й Профспілкова.

На вулиці Святослава Ріхтера за 490 тисяч гривень планують встановити декоративний паркан.

497 тисяч гривень отримає Тренінговий центр для оволодіння навичками паліативної допомоги, трохи менше - 452 тисячі, витратять на Міську мобільну службу раннього втручання для надання послуги раннього втручання на дому сім'ям, які виховують дітей віком від 0 до 3 років з інвалідністю або ризиком виникнення інвалідності.

Також на облаштування міських пляжів для відпочинку осіб з інвалідністю, придбання п'яти пляжних інвалідних візків для пляжів «Лузанівка», «Дельфин», 11 станція Великого Фонтану, «Пляж табору "Вікторія"» виділять 320 тисяч гривень.

Нагадаємо, громадські слухання з приводу зміни назв проспекту Небесної сотні та вулиці Інглезі, які організував муніципалітет, завершилися нічим. Тепер бажаючі можуть ще два місяці висловлювати свою думку з цього приводу.

Тепер протягом двох місяців з дня проведення інтернет-конференції у спеціальному сервісі «Громадське обговорення» на вебпорталі «"Соціально активний громадянин" м. Одеси» буде проведено громадські обговорення у формі електронної консультації із громадськістю міста Одеси щодо питання про повернення деяким об’єктам топоніміки у місті Одесі попередніх назв.

Нагадаємо також, що комісія з питань громадського бюджету Одеси-2021 розглянула на другому засіданні 62 проєкти і 5 проєктів після доопрацювання, ухваливши 44 проєкти.

Поділитися