04 лютого 2020 р. 09:23

Труханов виносить на сесію міськради звернення до президента щодо повноважень ДАБК

Труханов виносить на сесію міськради звернення до президента щодо повноважень ДАБК

Міський голова Одеси Геннадій Труханов вчора, 3 лютого, заявив, що виносить на чергову сесію міської ради проєкт звернення до президента України як суб'єкта законодавчої ініціативи у зв'язку з гострою необхідністю закріплення на законодавчому рівні умов, згідно з якими територіальні громади матимуть реальну можливість впливати на регулювання питань забудови відповідної території громади.

На думку Труханова, необхідно збільшити повноваження Державного архітектурно-будівельного контролю на законодавчому рівні. Це дозволить вводити мораторій на забудову будь-яких територій. На даний час, згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», це не можливо зробити. 

«На сьогодні жоден закон України не наділяє органи місцевого самоврядування повноваженнями вводити мораторій на забудову відповідної території громади», - зазначив Геннадій Труханов.

Питання про знесення самовільно збудованого об'єкта, у разі добровільної відмови забудовника, може вирішуватися тільки у судовому порядку.

Поділитися