29 червня 2020 р. 13:56

ТОП-5 найбагатших депутатів Одеської облради

ТОП-5 найбагатших депутатів Одеської облради

Кампанія з подачі електронних декларацій завершилася ще 1 червня, проте троє депутатів Одеської обласної ради, а саме Панас СамунжиЛеонід Шимон та Олена Луговська досі не подали декларації про доходи за 2019 рік. Двоє перших востаннє подавали декларацію у 2019 році за підсумками 2018-го, а Олена Луговська стала депутаткою облради  у жовтні минулого року, після того як пішов із життя її однопартієць по "Опозиційному блоку" Віктор Бубнов. З початку своєї каденції депутатка не подала жодної декларації.

ІзбірКом проаналізував статки депутатів Одеської обласної ради на підставі поданих ними е-декларацій.

Найбільше минулого року заробила родина депутата Олега Кутателадзе - понад 139,5 млн грн. Значну частину доходу склали дивіденди, які Кутателадзе отримував у різних компаніях: ТОВ "ТІС-Вугілля" заплатило йому понад 37,6 млн грн, ТОВ "ТІС-Руда" - майже 10,9 млн грн, панамська компанія Logus Investments S.A. - 40,42 млн грн. Чималі дивіденди отримала і дружина депутата Валентина Мушинська -  ТОВ "ТІС" заплатило їй майже 20 млн грн. Нагадаємо, торік Олег Кутателадзе став учасником конфлікту у селі Першотравневе.  Причиною стало питання громадських діячів до депутата стосовно коштів, які, нібито, має платити у бюджет компанія "ТІС", в якій працює Кутателадзе. 

На другому місці за доходами - Віктор Андрєєнков. Він отримував доходи з різних джерел, зокрема, йому надійшло 437,5 тис. грн у якості дивідендів з компанії PackStore, яка зареєстрована у місті Тула Російської Федерації. У цій компанії він має 30% від загального капіталу. А найбільший дохід отримав теж у якості дивідендів, але вже з української компанії "Крістал Глас" - понад 15,8 млн грн. Разом зі своєю родиною Віктор Андрєєнков заробив майже 16,8 млн грн. 

Більшу частину коштів Олег Сулаков, який займає третю сходинку нашого рейтингу, отримав у якості дивідендів від ПП "Агро-Соя" - 14 млн грн. Загалом же родина має доходи у сумі понад 14,9 млн грн. 

На четвертому місці - Ігор Учитель. Значну частину його доходів складають дивіденди від компанії ALAMAK HOLDINGS LIMITED, зареєстрованої у Нікосії на Кіпрі - понад 7,7 млн грн. Разом із членами своєї родини він заробив торік майже 11 млн грн. 

Останній у ТОПі, але не останній за статками в Одеській облраді - Ігор Кліменко та його родина: їхній дохід за минулий рік склав понад 6,9 млн грн, з яких майже 5 мільйонів - заробіток депутата від підприємницької діяльності.

Жодних доходів не задекларували Олег БатлюкОлег Корженко та Руслан Табунщик.

З повним аналізом декларацій депутатів Одеської обласної ради можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми вже знайомили читачів з деклараціями міського голови Одеси Геннадія Труханова, голови Одеської ОДА Максима Куцого та депутатів Одеської міської ради. Також ми порівнювали статки міських голів міст обласного значення. 

Поділитися