17 січня 2020 р. 17:55

Суд скасував рішення Білгород-Дністровського виконкому про підняття тарифів на водопостачання

Суд скасував рішення Білгород-Дністровського виконкому про підняття тарифів на водопостачання

П'ятий апеляційний  адміністративний суд  Одеси 15 січня визнав протиправним і недійсним рішення Білгород-Дністровської міськради «Про коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, з централізованого постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)».

Одразу після винесення постанови на персональній сторінці депутата Одеської обласної ради Віктора Андрієнкова з’явився пост, в якому депутат критикує команду колишнього міського голови Алли Гінак за необґрунтоване підвищення тарифів та вітає аккерманців "із встановленням справедливості".  

Крім того, Віктор Андрієнков висловив думку, що членам виконавчого комітету та профільному заступнику Білгород-Дністровської міської ради Віктору Чорнокульському варто піти у відставку. Також свою порцію критики отримала депутати Білгород-Дністровської міської ради та Алла Гінак.

Слідом з’явився аналогічний пост і від депутата Білгород-Дністровської міської ради Дениса Кімінчіджі, в якому депутат пообіцяв зареєструвати в раді проєкт рішення щодо розпуску виконкому Білгород-Дністровської міської ради. 

В свою чергу, Алла Гінак на своїй сторінці у Facebook назвала відповідну постанову суду популізмом  опозиції, адже суд не розглядав економічну складову рішення. Також вона зауважила, що позов щодо скасування нових тарифів на водопостачання суд першої інстанції відхилив. На думку Алли Гінак, кінцевим результатом рішення стане неспроможність КП «Білгород-Дністровськводоканал» сплачувати заборгованість за електроенергію, через що місто повернеться до погодинної подачі води.

Варто зауважити, що попри збільшення тарифу на водовідведення та водопостачання, КП «Білгород-Дністровськводоканал» так і залишилося у боргах, змінивши двох керівників підприємства за 9 місяців.  

Нагадаємо, 25 липня минулого року, депутати Білгород-Дністровського міськради Одеської області 31 голосом підтримали проєкт рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Алли Гінак.

До того у Білгород-Дністровській міськраді виник тривалий конфлікт, мер двічі намагалася піти у відставку, також у відставку відправляли секретаря міськради, а депутати постійно конфліктували на сесіях.

Поділитися