09 липня 2020 р. 17:37

Роздільнянські депутати планують прозвітувати за 5 років роботи на початку жовтня

Роздільнянські депутати планують прозвітувати за 5 років роботи на початку жовтня

Пленарне засідання 48 сесії Роздільнянської міської ради відбулося 7 липня. Це була перша повноцінна сесія за період карантину, попередню, позачергову, збирали задля термінового розподілу невикористаних коштів через карантин і приймали рішення, що потребували негайних дій.

На початку засідання міський голова Валерій Шовкалюк попередив депутатів, що звіти за 5 років роботи мають бути надані депутатами у міську раду не пізніше вересня. Бо на початку жовтня планується друк міського вісника, де будуть опубліковані всі депутатські звіти.

На засіданні були присутні 18 депутатів з 26, що стало майже традицією — третина депутатів мають значну кількість пропусків. Порядок денний складався зі 121 питання, що теж майже традиційно — депутати розглядають кожне «земельне» питання окремо, а не блоком, як прийнято в багатьох радах. Тож 18 питань порядку денного стосувались змін у бюджеті і міських програмах,  звітів, нових договорів та соціальних проблем містян. А інші — затвердженню технічної документації із землеустрою і погодження  оренди земельних ділянок.

Депутати встановили на 2021 рік ставки та пільги із сплати податку на нерухоме майно, ставки плати за землю, ставки єдиного податку для першої та другої груп платників податку фізичних осіб-підприємців, ставки збору за місця для паркування транспортних засобів, ставки транспортного податку, ставки туристичного збору. Всі ставки лишаються у тих ж межах, що і були в 2019 і 2020 роках. Як прокоментував Валерій Шовкалюк, немає сенсу зараз щось змінювати, хоча в деяких випадках ставки давно потрібно підвищити, — займатися цим будуть уже після виборів.

Обранці затвердили бюджетний звіт за І квартал 2020 року. Згідно зі звітом бюджет був  перевиконаний на 18,5 %, тобто прибуткова частина збільшена на 4 мільйони гривень. І делегували до районного бюджету 34 тисячі гривень на районну цільову програму «Здоров’я» на 2019 - 2023 роки, в тому числі — на медичний огляд призовників делеговано 16 тисяч гривень.

Внесли зміни до «Програми розвитку та енергозбереження житлово-комунального господарства, благоустрою міста Роздільна на 2019-2020 роки»: перерозподілили вже заплановані кошти і розподілили зекономлені, які підуть на ремонт доріг, будівництво парканів та тротуарів, ремонти в дитячих садках.

Також депутати дали згоду на укладання договорів і передачу міському КП «Роздільнаводоканал» придбаної техніки — нового трактора за півмільйона гривень, фронтального навантажувача з ковшем та причепа. Депутати схвалили надання матеріальної допомоги містянам, що опинилися в скрутному становищі через хворобу — шести особам надали 23,5 тисячі гривень допомоги.

Під час засідання депутати привітали колегу — Гусейна Алієва, який вже четверту каденцію працює у міській раді і є одним із найактивніших депутатів, з ювілейним днем народження. А Валерій Шовкалюк вручив ювіляру Почесну відзнаку Роздільнянської міської ради «За заслуги перед містом».

Поділитися