05 грудня 2020 р. 13:33

Поліцейські встановлюють обставини травмування депутатки під час сесії в Одеській облраді

Поліцейські встановлюють обставини травмування депутатки під час сесії в Одеській облраді

Про травмування народної депутатки України під час сесії Одеської обласної ради поліції повідомили медики.

Як зазначає пресслужба Головного управління Національної поліції в Одеській області, у приміщенні облради медиками було надано медичну допомогу народній депутатці, яка звернулася до них із забоєм плеча. Зі слів жінки, тілесні ушкодження вона отримала від поліцейського під час конфлікту зі штовханиною, який виник під час сесії облради між депутатами з різних партій та для припинення якого на місце події прибули поліцейські. Сама депутатка до поліції не зверталася. В разі надходження від неї заяви буде вирішуватися питання про правову кваліфікацію події.

«За вказаним повідомленням буде призначене службове розслідування, - зазначив начальник поліції регіону Олег Бех. - Якщо буде встановлена причетність правоохоронця до травмування народної обраниці, до останнього будуть вжиті найсуворіші заходи».

Також встановлено, що під час  локалізації конфлікту тілесні ушкодження отримав один з правоохоронців. Для надання допомоги його з саднами та забоями руки каретою швидкої допомоги доставлено до медичного закладу.  

Особи невідомих, які спричинили правоохоронцю тілесні ушкодження під час виконання ним службових обов’язків, наразі встановлюються.

За фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України.

Нагадаємо, перше засідання Одеської облради мало розпочатися вчора, 4 грудня, об 11 годині, але депутати від трьох політичних сил: партія "За майбутнє", "Опозиційна платформа - За життя" та партія Шарія, заблокували трибуну президіуму та вимагали реєстрації дев'яти кандидатів в депутати від партії "За майбутнє".

Як відбувалося засідання облради також можна побачити через об'єктив кореспондента ІзбірКому у фотогалереї.

Нагадаємо, Одеська обласна територіальна виборча комісія ухвалила дві постанови про реєстрацію депутатів Одеської обласної ради, згідно з якими зареєстровано 71 депутата з 84.

Також ТВК своїми постановами визнала відмови від депутатських мандатів від 11 новообраних депутатів ради

За результатами голосування на виборах депутатів Одеської обласної ради 5% бар’єр подолали місцеві осередки семи політичних партій. Найбільшу кількість мандатів в оновленому складі отримала регіональна організація політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» – 24.

Поділитися