22 лютого 2020 р. 10:39

На придбання житла дітям-сиротам в цьому році в Доброславі виділять 400 тисяч

На придбання житла дітям-сиротам в цьому році в Доброславі виділять 400 тисяч

Доброславські депутати 18 лютого на черговому засіданні селищної ради проголосували за програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2020 рік.

Як наголосила заступник голови селищної ради Людмила Ващенко, на території Доброславської селищної ради проживає 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 16 до 18 років. З них 4 дитини не мають житла, і у 2020 році троє дітей з цієї категорії досягнуть повноліття. Хоча у 2019 році було п`ятеро таких дітей, але на придбання житла для них виділили грошей майже вдвічі менше ( 250 тисяч гривень), ніж у 2020 році. В цьому році ця сума складе 400 тисяч гривень. З них 300 тисяч гривень виділять з районного бюджету, а 100 тисяч гривень – з селищного. 

Як зауважила Людмила Ващенко, сума збільшилась у зв`язку з тим, що житло подорожчало. Цього ж дня депутати підтримали програму відпочинку та оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, обдарованих дітей, дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей працівників соціальної сфери, дітей, що були переміщені з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, дітей учасників бойових дій в АТО, що проживають на території
Доброславської селищної ради, на 2020 рік. На виконання цієї програми передбачено виділити майже 200 тисяч гривень.

Доброславські депутати 18 лютого, на засіданні чергової сесії, підтримали програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в населених пунктах Доброславської селищної ради на 2020 рік.

Поділитися