23 червня 2020 р. 16:29

Міський голова Одеси заробляє менше своїх колег з інших міст області

Міський голова Одеси заробляє менше своїх колег з інших міст області

Міські голови міст обласного підпорядкування, розташованих на території Одеської області, подали електронні декларації про доходи за 2019 рік.

Відповідні документи опубліковані на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Кілька років поспіль міський голова Одеси Геннадій Труханов посідає останню сходинку у ТОП заробітних плат мерів міст обласного підпорядкування. Так було минулого року за підсумками 2018-го, на останній сходинці він був і у попередньому році, і зараз. За 2019 рік Геннадій Труханов заробив 224 тис. 864 грн. Порівняно з попереднім роком його річна зарплата збільшилася на 60 тис. 703 грн. 

Справжнім лідером за розміром річної заробітної плати став міський голова Чорноморська Валерій Хмельнюк, якому вдалося заробити 801 тис. 706 грн. Зазначимо, що роком раніше за рівнем зарплати Чорноморський міський голова був на другій сходинці, поступившись міському голові Южного Володимиру Новацькому. За підсумками ж 2019-го, Новацький посів третє місце, маючи 625 тис. 380 грн. Додамо, що за рік заробітна плата Хмельнюка збільшилася на 250 тис. 142 грн. 

На другому ж місці із заробітною платою в розмірі 638 тис. 551 грн - міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко

Міський голова Подільска Анатолій Іванов торік заробив 561 тис. 937 грн, міський голова Біляївки Михайло Бухтіяров - 517 тис. 494 грн, а міський голова Теплодара Михайло Жовнір - 464 тис. 867 грн. Сергій Мазур, міський голова Балти, за рік заробив 298 тис. 70 грн. Зазначимо, що порівняно з попереднім роком, його заробітна плата збільшилася лише на 23 тис. 253 грн. На передостанньому місці - тимчасово виконуючий обов’язки міського голови Білгорода-Дністровського Віктор Грозов, зарплата за рік у якого склала 282 тис. 6 грн.

Зазначимо, що з дев’яти мерів міст обласного підпорядкування четверо - пенсіонери. І тут лідером з розміру виплати, отриманої за рік, став міський голова Чорноморська Валерій Хмельнюк, якому Пенсійний фонд перерахував 188 тис. 806 грн.

Що стосується доходів з урахуванням отриманих відсотків від банківських вкладів, продажу майна та інших статей, то і тут лідером є Валерій Хмельнюк, який отримав за рік загалом 1,1 мільйона гривень. Другим є южненський міський голова Володимир Новацький з майже 800 тис. грн, а третій - Геннадій Труханов, який за рік розбагатів на понад 740 тис. грн. 

Більше про те, які мають статки міські голови міст обласного підпорядкування читайте у нашому матеріалі.

Також ІзбірКом підготував матеріал про те, які доходи задекларували депутати Одеської міськради.

Поділитися