12 грудня 2020 р. 17:06

Мер Білгорода-Дністровського оприлюднив розмір своєї заробітної плати

Мер Білгорода-Дністровського оприлюднив розмір своєї заробітної плати

Міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан розповів, яку зарплату отримує та яким чином вона нараховується.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.


Також у повідомленні зазначено: «Згідно із законодавством України зарплата міського голови формується з декількох складових.
Відповідно до Постановами КМУ №268 і №144, Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування», міському голові налічується оклад в розмірі 15 тис. грн. Невід'ємною складовою заробітної плати відповідно до норм чинного законодавства, також є:
- надбавка за ранг, в розмірі 5% - 700 грн;
- надбавка за вислугу років (я маю 20 років стажу), в розмірі 30% - 4710 грн;
- надбавка за виконання особливо важливої ​​роботи - 50% - 10205 грн;
- надбавка за роботу в умовах режимних обмежень (таємність), в розмірі 10% - 1500 грн.
Також, є заохочувальні складові заробітної плати, визначені Положенням про преміювання в Білгород-Дністровській міській раді:
- щомісячна премія - виплачується всім працівникам виконкому в розмірі до 150% від нарахованої заробітної плати і затверджується голосуванням депутатського корпусу. Сьогодні депутати проголосували за премію в 100%, що становить 32115 грн.
У підсумку мені нараховується 64 тис. 230 грн, але після податкових відрахувань на руки я отримую зарплату розміром 51 тис. 700 грн».

Нагадаємо, новому міському голові Білгорода-Дністровського планували підвищити заробітну плату на 100%, а також доплачувати йому 115% за різними статтями. Відповідний проєкт рішення оприлюднений на сайті міської ради.

Нагадаємо також, що перша сесія Білгород-Дністровської міської ради відбулася 12 листопада і на ній новообраний міський голова Віталій Граждан склав присягу як мер.

Раніше він повідомив, що згідно законодавству рада вже спроможна провести першу сесію, однак сам він знаходиться на самоізоляції через COVID-19. 

Напочатку листопада Білгород-Дністровська міська територіальна виборча комісія оприлюднила постанову, згідно з якою переможцем на виборах міського голови став висуванець партії «Опозиційна платформа - За життя» Віталій Граждан.

Віталій Граждан був депутатом міської ради минулого скликання, де очолював фракцію «Опозиційного блоку» та комісію з питань законності, регламенту, депутатської діяльності, захисту прав громадян. 

У червні минулого року він висував свою кандидатуру на посаду народного депутата України від округу №141 (центр - Татарбунари), однак у липні вийшов з перегонів

Поділитися