07 лютого 2020 р. 12:09

Левову частку доходів Лиманського району витратили на освіту

Левову частку доходів Лиманського району витратили на освіту

Доходи Лиманського району Одещини минулого року склали 754 мільйони гривень, причому основним джерелом став податок на доходи фізичних осіб.

Про це стало відомо на позачерговій сесії Лиманської районної ради 5 лютого, на якій депутати затвердили  звіт районної державної адміністрації про виконання районного бюджету за 2019 рік.

З державного бюджету України до району надійшли субвенції на пільги, субсидії, допомоги сім'ям з дітьми більше ніж на 148 мільйонів гривень, освітньої субвенції - на понад 122 мільйони гривень, а медичної субвенції - на понад 39 мільйонів гривень.

Освітні заклади профінансувано більше ніж на 260 мільйонів гривень, заклади охорони здоров'я  -  майже на 62 мільйона гривень,  установи культури – більше ніж на 8 мільйонів гривень, а заробітної  плати працівникам культури виплатили  на понад 5 мільйонів гривень.  

На соціальний захист населення направлено більше ніж 129 мільйонів гривень, а на пільги і субсидії - понад 35 мільйонів гривень (за рахунок субвенції з державного бюджету).

Також з державного бюджету виділили місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та по догляду за людьми з інвалідністю І чи ІІ групи. Ця сума складає більше 113 мільйонів гривень. На допомогу малозабезпеченим виділили більше 8 мільйонів гривень. 

При цьому заборгованості з виплати заробітної плати та за спожиті енергоносії у районі немає.

Поділитися